Naslovnica / NOVICE / “Jezus je rojen!”

“Jezus je rojen!”

Čeprav smo dan po Božiču se je mali Jezus z zanemarljivo zamudo rodil tudi v Snoviku, kjer je zbrana množica nestrpno pričakovala Božično zgodbo z živimi jaslicami.

Kakor vsako leto so tudi letos člani Turističnega društva Tuhinj pripravili prelepo Božično sceno z živimi jaslicami. Božično zgodbo, katero dobro poznamo prav vsi, sta pričela Uroš in Tjaša z nekaj svojimi skladbami, zatem pa sta bila v ospredje postavljena Jožef in Marija.

Potrebna prenočišča sta hodila skozi mesto in naprošala ljudi, naj jima odstopijo vsaj majceno sobo, toplo prenočišče, ki bi dala zavetje mami pred porodom. Krčmar, ki se ju je usmilil, ju je usmeril v hlevček visoko na hribu. Z zadnjimi močmi so Jožef, Marija in majhen osliček prispeli do zatočišča, kjer se je rodil odrešenik.

Pomnite, da so malega Jezusa poleg pastircev prišli pogledati tudi angeli? Letos se je angelček prav zares spustil z neba – po žici, a še vedno z neba.

Po zraku se je pripeljala tudi zvezda, kateri so sledili sveti trije kralji, ki so prinašali svoje darove in se poklonili Kristusu.

Prav zares lepa postavitev, ki je pritegnila množice ljudi, je očarala vse zbrane in jim podaljšala Božično vzdušje še za en dan dlje.