Naslovnica / KULTURA / Jure Ivanušič zabelil prvi glasbeno-kulinarični večer

Jure Ivanušič zabelil prvi glasbeno-kulinarični večer

V Kino klubu Doma kulture Kamnik se je sinoči, z uvodnim nastopom Jureta Ivanušiča, uspešno odvil prvi v vrsti napovedanih glasbeno-kulinaričnih večerov, poimenovanih Glasba z okusom.

Sodeč po dobrem obisku, dvoranica nekdanje smodnišnične menze je bila namreč povsem polna, še bolj pa po zadovoljstvu obiskovalcev, ki so ob pijači najprej z veseljem prisluhnili Juretu Ivanušiču, nato pa, ob sproščenem kramljanju in druženju, z užitkom použili še z Okusi Kamnika obarvano večerjo, je uspelo novemu vodstvu Doma kulture Kamnik z uvedbo glasbeno-kulinaričnih večerov zagotovo zadeti žebljico na glavico.

Dinamično zabaven, obenem pa tudi vsebinsko raznolik kabarejski nastop Jureta Ivanušiča, je bil soliden in na dovolj visoki ravni, da je zadovoljil tudi nekoliko zahtevnejše obiskovalce, hkrati pa je bil kot nalašč za preganjanje melanholične prezgodnje sivine jesenskega torkovega večera.

 

Za gostinsko-kulinarični del večera oz. večerjo, ki je bila vključena v ceno vstopnice, le-ta je stala 12 evrov, kar je zagotovo več kot ugodna cena, so poskrbeli v gostilni Repnik, kjer so za tokratni, prvi glasbeno-kulinarični večer pripravili lokalno obarvano jed iz repertoarja Okusi Kamnika, in sicer telečji rajželc s pire krompirjem in stročjim fižolom.

Še ne davno tega skorajda pozabljena jed, ki jo je marsikateri izmed obiskovalcev jedel prvič v življenju, je pritegnila precej zanimanja, predvsem pa vprašanj, kaj to rajželc sploh je.

 

Skratka, sinoči se je Kino klubu Doma kulture Kamnik odvil prav prijetna kulturno kulinarična prireditev, ki jo je bilo nedvomno vredno obiskati, zato se že v naprej veselimo naslednjega tovrstnega dogodka, ki se bo odvil 21. novembra 2017, ko bo Glasbo z okusom, s predstavo Moški v visokem stolpcu, zabelil kamniški igralec Uroš Potočnik.