Naslovnica / ŠPORT / Jure Starman osvojil 3. mesto na DP v konkurenci posameznikov in seštevku kombinacije

Jure Starman osvojil 3. mesto na DP v konkurenci posameznikov in seštevku kombinacije

Pretekli vikend je prinesel dva nova velika uspeha za KK Calcit Kamnik, za katera je poskrbel Jure Starman. Odlično odigrano državno prvenstvo je Jure Starman kronal z dvema bronastima medaljama.

Prvo bronasto medaljo je dobil za seštevek kombinacije, za katero so se šteli rezultati dveh tekem za kvalifikacije med 16 najboljših in potem še prva tekma (osmina finala) zaključnih dvobojev na izpadanje državnega prvenstva. Drugo bronasto medaljo pa si je prisvojil z odlično igro v dvobojih na izpadanje, kjer je izgubil v polfinalni dvoboj proti kegljaču KK Brest Cerknica Mateju Lepeju, ki je nato v finalu dosegel zmago proti Jurančič Timiju (KK Konstruktor) in postal državni prvak.

Zelo blizu kombinacijski medalji in nastopu v finalnem delu turnirja je bil tudi Damjan Hafnar, ki je v kombinacijskem seštevku treh tekem osvojil končno 4. mesto, v izpadnih dvobojih pa je izgubil v četrtfinalu po set točkah, v številu podrtih kegljev presegel svojega nasprotnika in se uvrstil na končno 6. mesto. V moški konkurenci je nastopal še Klemen Mahkovic, ki je v kombinaciji zasedel 11. mesto, v posamični konkurenci pa je prav tako uvrščen na 11. mesto.

V konkurenci najboljših članic je imel tudi KK Calcit Kamnik svojo predstavnico. Irena Koprivc je v kombinaciji dosegla 11. mesto, v posamični konkurenci pa je zasedla 13. mesto. V ženski konkurenci je državna prvakinja postala Nada Savić iz KK Celje, ki sta ji na zmagovalnem odru delali družbo še klubski kolegici Eva Sajko, ki je postala državna podprvakinja in Anja Kozmus, ki je osvojila 3. mesto.

Posamezno2016

Jure je z novima medaljama poskrbel za nadaljevanje izjemno uspešnega niza kamniških kegljačev na državnih članskih prvenstvih, saj so Kamničani v preteklih dveh sezonah kar dvakrat zapored osvojili naslov državnega prvaka in podprvaka, letos pa je Jure dodal še 3. mesto v bogato zbirko osvojenih odličij.

Peter Jantol