Naslovnica / NOVICE / Kaj so v preteklem tednu počeli na Občini Kamnik

Kaj so v preteklem tednu počeli na Občini Kamnik

T e D n i (K) Občine Kamnik – 05.01.2015

Oddelek za gospodarske dejavnosti in finance

V okviru Oddelka za gospodarske dejavnosti in finance so bile v preteklem tednu vse aktivnosti usmerjene v zaključevanje in realizacijo proračuna Občine Kamnik za leto 2014. Pripravljenih je bilo nekaj odredb za predčasna plačila, izvedena so bila vsa tekoča izplačila. V skladu z načrtom se je izvajala letna inventura popisa osnovnih sredstev.

Na podlagi Pravilnika o merilih in pogojih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Kamnik, imajo gostinski obrati, ki obratujejo v podaljšanem obratovalnem času, načeloma veljavne odločbe do konca koledarskega leta. Zaradi navedenega  in bližajočih se praznikov je bilo v preteklem tednu izdanih večje število vlog za obratovanje gostinskih lokalov v podaljšanem obratovalnem času.

Skladno s kreditno pogodbo je bil črpan kredit v višini 3.800.000 evrov, ki je namenjen za sofinanciranje kohezijskih projektov.

Vlada Republike Slovenije je sprejela Sklep o uskladitvi vrednosti točke turistične takse (Ur. l. RS 25/14). Vrednost točke turistične takse se je uskladila z gibanjem cen življenjskih potrebščin tako, da od 1. januarja 2015 znaša 0,115 evra. Odlok o turistični taksi v Občini Kamnik (Ur. l. RS, št. 8/12) določa, da znaša višina turistične takse 11 točk. Znesek turistične takse se izračuna tako, da se število točk pomnoži z vrednostjo točke. Vsi zavezanci za plačilo turistične takse v občini Kamnik, bodo morali od  1. januarja  2015 dalje obračunati turistično takso v višini 1,265 evrov.

Poleg rednih delovnih obveznosti (opravljanje finančno računovodskih opravil, odločanje o obratovalnih časih gostinskih lokalov) so bile aktivnosti usmerjene v pripravo predloga proračuna Občine Kamnik za leto 2015 in 2016 za drugo obravnavo, ki ga bo Občinski svet obravnaval predvidoma na naslednji seji.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Občina Kamnik je v zadnjih decembrskih dneh leta 2014, na podlagi že večkrat ponovljenega javnega razpisa za prodajo nepremičnin, prodala dve zazidljivi parceli v naselju Oševek. Parceli ležita v območju, ki je po prostorskih aktih Občine Kamnik namenjeno za stanovanjske in spremljajoče dejavnosti.

Na istem območju ima Občina Kamnik v lasti še dve zazidljivi parceli, namenjeni za stanovanjsko gradnjo. Za prodajo le-teh bo Občina objavila ponovni javni razpis takoj po sprejemu proračuna za leto 2015.

Oddelek za družbene dejavnosti

Glasbena šola Kamnik je Občini, kot soustanoviteljici, posredovala vlogo za izdajo soglasja k objavi prostega delovnega mesta učitelja trobente, in sicer z obrazložitvijo, da bo profesorica Neža Gruden, ki je zasedala to delovno mesto, s 1. 1. 2015 nastopila kot novoimenovana ravnateljica Glasbene šole Kamnik. Dosedanji ravnateljici Darki Skalar se je iztekel dolgoletni mandat ravnateljevanja konec leta 2014. Po pridobitvi soglasja za omenjeno delovno mesto s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, smo podali soglasje k objavi delovnega mesta učitelja trobente tudi soustanoviteljici, to sta Občina Kamnik in Občina Komenda.

Oddelek za urejanje prostora

V preteklem tednu smo na Oddelku za urejanje prostora pričeli s postopki za pripravo podatkov za odmero Nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Pri pregledu podatkov smo ugotovili, da številni poslovni subjekti, ki so v letu 2014 prenehali delovati, niso javili spremembe poslovnih prostorov na Geodetsko upravo in na Občino Kamnik. Glede na veljavno zakonodajo morajo lastniki  javiti vse spremembe na nepremičninah, saj Občina podatke za odmero Nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč prevzema iz uradnih evidenc, kot je določeno z Odlokom o Nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Kamnik (Ur. l. RS, št. 100/11, 99/12). To so podatki Geodetske uprave RS (Register nepremičnin, Kataster stavb in Zemljiški kataster), podatki Zemljiške knjige, podatki Centralnega registra prebivalcev (podatek o stalnem ali začasnem prebivališču) in Poslovni register (podatki o poslovnih subjektih).

V preteklem tednu smo se na Oddelku intenzivno ukvarjali s postopkom priprave in sprejema Občinskega prostorskega načrta. Na temo usklajevanja mnenj in pripravo gradiv za usklajevanje Občinskega prostorskega načrta smo imeli sestanek z izdelovalcem Občinskega prostorskega načrta, družbo LOCUS d.o.o. iz Domžal. V preteklem tednu smo s strani Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana prejeli izpolnjene Obrazce za obrazložitev utemeljenosti posega na najboljše kmetijsko zemljišče v korist kmetije za 13 kmetij. Prej omenjene obrazce mora Občina predložiti Ministrstvu za kmetijstvo in okolje zaradi negativnega mnenja, ki smo ga prejeli po več kot šestih mesecih (zakonsko določen rok je 30 dni). Oddelek za urejanje prostora je v preteklem tednu pripravljal gradivo, ki ga bo v naslednjem tednu poslan pristojnim nosilcem urejanja prostora za izdajo drugega mnenja k dopolnjenemu predlogu OPN.

V preteklem tednu smo pripravljali gradivo za javno razgrnitev občinskega OPPN B 24 Spodnji Stol, B26 Polje. Na območju enote urejanja prostora z oznako B26 POLJE – del in B24 SP. STOL – del je po veljavnih prostorskih sestavinah dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Kamnik obravnavano območje namenjeno za proizvodnjo in skladišča. V večjem delu območja obdelave gre za nepozidano zemljišče, le na severovzhodni strani je del območja pozidan. Pretežno je predvidena pozidava objektov za proizvodnjo in skladišča ter poslovnih prostorov in izgradnja potrebne infrastrukture. Prostorski akt bo omogočal gradnjo objektov v okviru prostorskih enot. Določile se bodo tudi osnovne prometne povezave po obravnavanem območju in s tem dostopnost za vse lastnike parcel ter določila se bo tudi komunalna opremljenost posameznih enot urejanja. Javna razgrnitev bo trajala od 6. 1. 2015 do 6. 2. 2015.

Tudi v preteklem tednu smo na Oddelku izdali več potrdil o namenski rabi zemljišč ter potrdil o uveljavljanju oziroma neuveljavljanju predkupne pravice Občine Kamnik za namen prometa z nepremičninami. Poleg prej navedenega, smo izdali tudi večje število soglasij za odmik od mej za potrebe gradnje ter lokacijskih informacij za gradnjo. Udeležili smo se več terenskih meritev za odmere ceste in hodnikov za pešce.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve