Naslovnica / ŠPORT / Kako izgleda proga, ki čaka “kolesarske norce” v Kamniku

Kako izgleda proga, ki čaka “kolesarske norce” v Kamniku

Kamniški kolesarski klub Calcit Bike Team bo v soboto, 18. aprila, priredil drugo dirko v enduru na slovenskih tleh v letu 2015 in prvo v novoustanovljeni seriji.

Po lanski, ki je štela za točke serije SloEnduro, bo letos Kamnik premierno gostil dirko v enduro 4fun. Te bodo krajše in lažje – tako za tekmovalce kot organizatorje – novi udeleženci pa bodo dodobra spoznali to vse bolj priljubljeno gorsko kolesarsko disciplino.

Serija SloEnduro 4fun bo v tej sezoni doživela z uvodno tekmo v Kamniku, nato se bodo tekmovalci ustavili še na Dobrni, Krvavcu, Arehu in Kranjski Gori.

Kamniški organizatorji bodo poskrbeli tudi za nekaj nagrad oziroma nagradnih iger. Na skakalnici na Streliški bodo tekmovalcem z radarjem merili hitrost, tisti najpogumnejši oziroma najhitrejši bo prejeli nagrado, to bo dobil tudi tisti, ki bo drugo etapo odpeljal največkrat.

Dirka za sneto sekiro bo potekala v Kamniku, pri šolskem centru, z dvema etapama. Prva gre iz Žal do Streliške (dolžina 600 m), druga za Starega gradu proti Novem trgu (dolžina 1200 m). To je treba odpeljati vsaj trikrat, trije najhitrejši času pa štejejo. Prijave in prevzem startnih številk med 10. in 11. uro. Med 11. in 12. uro je ogled proge, start prve etape ob 12.15, start druge pa ob 13.30.

Calcit Bike Team