Naslovnica / NOVICE / Kako smo fural ustvarjalni safr

Kako smo fural ustvarjalni safr

Ustvarjalna sobota v Dnevni sobi ali „Kako smo fural ustvarjalni safr“ … Pa smo ga?

Minil je skoraj teden od sobote, ko smo v Dnevni sobi Društva Makadam „fural pravi safr“. V slengu mladih bi to pomenilo nekako tako, da bi si človek želel biti kjerkoli drugje, le pri nas ne.

Pa k sreči temu ni bilo ravno tako. Zunaj je vladala vlaga, notri nas je pregrevala družba. In akcija!

Točni kot ura smo začeli ob desetih. Zbrala se je gručica nadobudnih risarjev in predvsem risark, lahko bi jim rekli kar striparjev in stripark, saj se je dopoldan odvijal v duhu iskanja pravih podob, ki bi z duhovitimi sličicami in besedili v oblačkih (vas to na kaj spominja?) napolnile papirnate pole. Ivan Mitrevski, ilustrator in pravkaršnji dobitnik Zlate hruške, nam je predstavi Volkuljo Belo. Ta je potem zaplesala v podobah domišljije…in se izlila na papir. Strmi, pozorni pogledi, smeh in opazke ter pozorno sklanjanje nad mizami so dali opazovalcu občutek, da se dogaja nekaj res pomembnega. Nastali so pravi, pravcati in čisto zaresni stripi!

Mlajši, ki (še) niso vešči v tolikšni meri manevrirati s svinčnikom, so pokazali, da znajo taisto vendarle početi z igralnimi figurami. Človek, ne jezi se, se je skušal ne jeziti. Se je pa toliko bolj zabaval. Morda. Vsaj dolgočasil se ni, kot še nekoliko drugih družabnih iger, ki so zavzele svoj položaj v rokah (in nogah) malih in mladih. Spet tretji so vrgli oko na knjige…

 

Po skoraj dveh urah, ko smo si končno (zasluženo) oddahnili, se naužili vode, pojedli banano in pošteno zagrizli v kreker, smo se okrepčani lotili drugega podviga. Poslikave majic. Ker nam je iz preteklih delavnic zmanjkalo že nošenih, smo se tokrat, izjemoma, lotili porisavanja lepih belih. Čistina, belina je bodla v oči, zato so majice dobile novo podobo. Črna se je zarisala na beli, nekje je nastal gozd, posijalo je sonce, stekla je reka… Svet je postal pisan.

Zadovoljni slikarji so po dveh urah krepkega dela le odložili čopiče in se  (lahko prav) zadovoljni zazrli v svoje mojstrovine. Šle so v sušenje in nekatere že dočakale željne roke svojih lastnikov!

Vse dogajanje sta vestno spremljala novodošla prostovoljka Amaia in Jan, ki sta posnela dogajanje. In Pina, ki ji fotoaparat počasi postaja podaljšek roke. Ali očesa. Oba prva iz  Mladinskega centra Kotlovnica, iz posnetega pa bo počasi, menda, nastalo presenečenje. Res počasi. Pina je bila v pomoč na več koncih.

Od desete ure do štirinajste ure popoldan so bili na voljo za ogled in druženje prostori Dnevne sobe.

Z danim smo želeli le v grobem prikazati, kaj nudi Dnevna soba,  kaj je,  kako se lahko čas, ko nisi v šoli, na predavanjih, morda lahko preživi tudi drugače.

Dogodek je finančno podprla Lokalna akcijska skupina Občine Kamnik (projekti s področja preprečevanja zasvojenosti od drog in nekemičnih zasvojenosti) in se za to iskreno zahvaljujemo. Hvala MC Kotlovnica za vso pomoč in podporo.

Ah. In ime dogodka je: Bodi ustvarjalen: Ne furi safr, furi lajf! II.

Mi smo vsekakor fural lajf! Da se.

Kartini Djalil,
Društvo Makadam Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve