Naslovnica / NOVICE / S čim vse nas bo razveselil letošnji Kamfest

S čim vse nas bo razveselil letošnji Kamfest

Letošnji kamniški poletni festival Kamfest letos (še) nekoliko krajši kot prejšnja leta, saj bo potekal zgolj 9 dni, in sicer od 12. do 20. avgusta. Organizatorji se namreč soočajo s pomanjkanjem sredstev, zaradi česar so odščipnili nedeljo, ki je bila običajno zadnji dan festivala, vseeno pa zaradi tega priljubljeni kamniški poletni festival najbrž ne bo utrpel večje škode, saj se na različnih prizoriščih širom mesta tudi letos obeta vrsta zanimivih prireditev in dogodkov.

kamfest 89

Dogajanje na osmih prizoriščih (in še kje)

Letošnji Kamfest se bo, kot navajajo organizatorji festivala, z rednim programom odvijal na osmih različnih prizoriščih, med seboj oddaljenih največ 20 minut hoje zmerne hitrosti, pestro dogajanje na različnih prizoriščih pa utegne s svojo raznolikostjo zadovoljiti tudi največje kamniške zmrde, ki še venomer rade godrnjajo, da se v Kamniku nič ne dogaja:

 • Zemljevid prizorišč festivala Kamfest 2016 (Vir: www.kamfest.org)

  Zemljevid prizorišč festivala Kamfest 2016 (Vir: www.kamfest.org)

  Keršmančev park in Otroški oder – z družabnim dogajanjem, ustvarjalnimi delavnicami in lutkovnimi predstavami za družine z otroki

 • Samčev predor – bo prizorišče različnih športnih turnirjev, uličnih predstav in ostalega družabnega pozno-popoladnskega dogajanja
 • Park mladih – v organizaciji kamniških mladinskih kolektivov z elektronsko glasbo in družabnim dogajanjem v Parku Evropa
 • Glavni oder – klasično postavljen na Mali grad, z letošnjim poudarkom na slovenski rock produkciji
 • Oder v parku – se bo prav tako nahajl v Keršmančevem parku, namenjem pa bo ljubiteljem filma in gledališča
 • Večerni oder – manjši oder v starem mestnem jedru Kamnika, tik ob Samčevem predoru, z glasbo perspektivnih muzikaličnih zasedb
 • Jazz Zaprice – bo prizorišče koncertov izvrstne jazz produkcije v prostorih Medobčinskega muzeja Kamnik
 • Trg talcev – pa bo 19. in 20. avgusta gostil Festival piva in Okusov Kamnika

Razen na naštetih prizoriščih, se bodo različne prireditve odvijale tudi na kamniških ulicah in še kje, natančnejše podatke pa bo moč razbrati iz uradnega programa festivala, ki ga organizatorji zaenkrat še varujejo kot težko pričakovano skrivnost.

Logotip in CPG festivala Kamfest 2016 je delo Mihe Hančiča (Vir: www.kamfest.org)

Logotip in CPG festivala Kamfest 2016 je delo Mihe Hančiča (Vir: www.kamfest.org)

Uradni program Kamfesta 2016 bo sicer objavljen šele čez par dni, smo pa, za najbolj radovedne in neučakane, med katere sodimo tudi sami, kljub temu uspeli izbrskati nekaj najzanimivejših podatkov o tem kdo vse naj bi nastopil na letošnjem mestnem poletnem festivalu.

kamfest 58

Program festivala Kamfest 2016
(neuradna različica)

Glavni oder – Mali grad (20.30)

kamfest 81Kot običajno se bodo najudarnejše glasbene vsebine odvijale na malograjskem glavnem odru, ki mu bo prvi večer nedolžnost snela zanimiva zasedba Sea+Air, v naslednjih večerih pa se bodo na glavnem odru zvrstili Matter, Prismojeni profesorji bluesa, Dan D , Katalena, Ana Pupedan z Janijem Kovačičem, Panda, Godba Mengeš, dogajanje na glavnem odru pa bodo zadnji festivalski večer, v soboto, 20. avgusta, zašpilili zagrebški punkerji Hladno pivo.

12. 8. – Sea+Air
13. 8. – Matter
14. 8. – Prismojeni profesorji bluesa
15. 8. – Dan D
16. 8. – Katalena
17. 8. – Ana Pupedan in Jani Kovačič
18. 8. – Panda
19. 8. – Godba Mengeš
20. 8. – Hladno pivo

Grad Zaprice – Jazz Zaprice (22.00)

zapriceNadvse zanimiv glasbeni program je načrtovan tudi na gradu Zaprice, kjer se bo v času Kamfesta odvil kar mali jazz festival, zaradi katerega utegnejo glasbeni navdušenci, ob pohodih z različnih prizorišč in premagovanju zapriške strmine, pridobiti tudi nekaj kondicije. Na gradu Zaprice bodo nastopili:

12. 8. – Urška Gajšt in Igor Bezget
14. 8. – Maja Osojnik in Patrick Wurzwallner
15. 8. – Gregor Ftičar solo recital
16. 8. – Jošt Drašler solo recital
17. 8. – Gomme de Jour
18. 8. – Dre Hočevar trio Coding of Evidentiality
19. 8. – Marko Brdnik in Uroš Rakovec
20. 8. – Jadranka Juras Kvintet

Keršmančev park – otroški oder (18.00)

kamfest 69Pestro dogajanje v času letošnjega Kamfesta se obeta tudi v Keršmančevem parku, kjer bodo na svoj račun prišli predvsem najmlajši, ki bodo lahko prisostvovali različnim delavnicam, cirkuškim, lutkovnim, plesnim in gledališkim predstavam ter vsemu drugemu zanimivemu dogajanju in dogodkom, ki jih organizatorji festivala pripravljajo za najmlajše.

12. 8. – Mini cirkus Buffeto (Zavod Buffeto)
13. 8. – Rdeča Kapica (Fru-fru)
14. 8. – Stonoga (KD Tuhinj)
15. 8. – Maček Kazimir in miška (Melita Osojnik)
16. 8. – Aviarius (Caseyam Productions (D/F/USA) )
17. 8. – Čupakabra gre na Mesec
18. 8. – Zobobol (Plesni klub Šin-Šin)
19. 8. – Zeleni škrat Ariel (Melita Osojnik)
20. 8. – Buffeto kolesar (Zavod Buffeto)

Večerni oder (22.00)

kamfest danesZa dogajanje na večerni odru, ki bo postavljen pod Malim gradom, na parkirišču ob Kavarni Veronika, in na katerem se običajno predstavljajo nekoliko manj poznani, alternativni oz. še neuveljavljeni, vendar zato nič manj zanimiv izvajalci ter skupine, bodo poskrbeli:

12. 8. – Liamere
13. 8. – Fuck The Fifth in The Konj
14. 8. – Natriletno kolobarjenje s praho
15. 8. – Smmaal Tokk
16. 8. – Nikki Louder in Matilda prihaja
17. 8. – Na lepem prijazni
18. 8. – Sanjska dekleta
19. 8. – Prijatelji Dixilanda + Swing večer

kamfest 49Samčev predor (19.30)

Kot vsako leto, bodo godci in pevci, telovadci, športniki, nastopači, postopači ter drugi artisti, gnečo delali tudi v Samčevem predoru, v katerem se kanijo odviti sledeči nastopi in prireditve:

12. 8. – Trio Šardone: Ala Kart
13. 8. – Nova religija
14. 8. – DPolitik
15. 8. – Tek s fršterkerjem
16. 8. – Doba Vodnarja
17. 8. – Galina
18. 8. – Plezalni spektakel
19. 8. – Debela Veronika na rolki
20. 8. – Vragolije Calcitovih gorskih kolesarjev

Gledališki – kino oder (21.00)

pest besedRazen za pestro glasbeno dogajanje, kanijo organizatorji Kamfesta poskrbeti tudi za užitke ljubiteljev filmske in gledališke umetnosti, ki se bodo lahko pozabavali s sledečimi prireditvami:

12. 8. – Čista nova zaveza (kino predstava)
13. 8. – Stand up predstava
14. 8. – Avdicija (komedija v izvedbi KD Tuhinj)
15. 8. – Impro Maestro Kamfesta (improvizacijski spopad)
16. 8. – Idila (kino predstava)
17. 8. – Pest besed (pesniški mnogoboj)
18. 8. – Šiška Deluxe (kino predstava)
19. 8. – Zijah Sokolović Rođenje – Kobajagi donela me roda

Festival piva in okusov Kamnika

kamfest 16Na Kamfestu pa nobenemu izmed obiskovalcev tudi letos ne bo treba biti ne žejen, ne lačen, saj se bo na Trgu talcev, sočasno s poletnim festivalom, odvijal tudi Festival piva in okusov Kamnika, ki marsikateremu obiskovalcu predstavlja najlepši, najprijetnejši ter najokusnejši del vsega dogajanja.

Prireditev se je v preteklosti izkazala za tako priljubljeno, da se je dobršen del obiskovalcev, kljub raznolikemu glasbenemu, gledališkemu in drugemu programu, ki se je odvijal v mestu, najraje zadrževal v kar v čim večji bližini stojnic z okrepčilom.

Letos naj bi bila ponudba hrane, še posebej pa piv, še pestrejša, saj je svojo udeležbo na prireditvi že potrdilo, kot navajajo organizatorji festivala, rekordno število pivovarjev iz Slovenije in tujine, da pa bodo ponujene dobrote lažje zdrsnile po grlu in se prebavljale brez večjih prebavnih motenj, pa bo s poskočnimi irskimi ritmi skrbela skupina Slainte Ol Friend.

kamfest 77

Skratka, od 12. do 20. avgusta bo Kamnik ponovno zaživel v festivalskem utripu Kamfesta, ki ga vsi, še posebej ob letošnjem kamniškem akutno-kroničnem pomanjkanju poletnih prireditev, že nadvse nestrpno pričakujemo, hkrati pa se nadejamo, da bo festivalu naklonjeno tudi vreme.

Pomembna opomba: Zgoraj navedeni podatki so (vsaj za enkrat) še povsem neuradni in so napaberkovani iz različnih virov, zato lahko se lahko razlikujejo od uradnega programa, ki ga bodo organizatorji Kamfesta objavili v petek, 22. avgusta 2016 na spletni strani: www.kamfest.org, s katere smo si nekaj slikovnega gradiva in informacij izposodili tudi sami.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve