Naslovnica / KULTURA / Kamfest 2018: Odprtje otroškega odra in razstava “Zid”

Kamfest 2018: Odprtje otroškega odra in razstava “Zid”

Otroška predstava je že prvi dan Kamfesta privabila veliko gledalcev ter s tem pričarala zabavo in otroški smeh. S festivalom pa se je na Katzenbergu odprla zanimiva likovna razstava treh umetnikov z naslovom Zid, ki bo za ogled na voljo v času Kamfesta.

Odprtje otroškega odra

Že prvi dan je bilo v Kršmančevem parku burno dogajanje. Otroški oder je odprla predstava Lee Menard: Trobla in kjuč.

Zabavni plesno-glasbeni nastop si je ogledalo veliko navdušenih otrok. Ob tem so si obiskovalci lahko ogledali tudi sejem, ki je odprt vsak dan v času Kamfesta ali pa prebrali kakšno knjigo iz knjižnice v parku. Otroci pa so se prav tako lahko zabavali na različnih dejavnostih na sejmu ali pa se preizkusili na plezalni steni.

Razstava ZID

V času Kamfesta pa je na ogled tudi razstava Zid. Likovno razstavo treh kamniških umetnikov; Dejvida Kneževića, Oliverja Pilića in Dušana Sterleta si lahko ogledate vsak dan od 17.00 do 21.00 v prostorih dvorca Katzenberg, vstop pa je prost.

Dejvid Knežević je mladi likovni ustvarjalec iz Kamnika. Na ogled so bile razstavljene njegove umetnine ustvarjene z peresom, ki ima konico debeline 0,13 mm. Vse ilustracije so v originalu narejene na papirju širine 13,2 cm in višine 21,4 cm. Ilustracije nariše s mnogimi točkami iz katerih nato nastane slika, za tako umetnino pa rabi tudi več dni.

 

Dušan Sterle je ustvaril sobo posvečeno Ivanu Cankarju, saj letos mineva njegovo leto. S stenskimi ilustracijami, slikami in skulpturami se pričaral zelo zanimivo umetnino. Poleg tega pa je razstavljena tudi njegova razstava z naslovom »Brez besed«, ki nas spominja na vse probleme in strahote današnjega časa.

 

Umetnik Oliver Pilić pa je predstavil serijo grafik z naslovom Fiktivni portreti. Umetnine so nastale s procesom lesoreza na Awagami papirju.

Pred razstavo treh umetnikov pa je predstavljeno še magistrsko delo Anje Urankar, ki je ustvarila arhitekturno podobo smodnišnice in kaj vse bi se na tem območju lahko zgradilo in dogajalo.

 

Ivana Pika Schlegl