Naslovnica / POUDARJENO / Kamničan Lovro Planko je v štafeti, skupaj z Antonom Vidmarjem in Alexom Cisarjem osvojil 2. mesto na Mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu

Kamničan Lovro Planko je v štafeti, skupaj z Antonom Vidmarjem in Alexom Cisarjem osvojil 2. mesto na Mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu

Slovenska biatlonska odprava na Slovaškem se veseli prve medalje. Zanjo so poskrbeli starejši mladinci, med katerimi je tudi obetavni kamniški mladinec Lovro Planko, ki so v štafetni preizkušnji zasedli drugo mesto in zaostali le za štafeto iz Nemčije.

Prvi se je na progo podal Anton in s tremi zgrešenimi streli štafeto predal Lovru, kot šesti. Lovro ni bil najbolje strelsko razpoložen, saj je moral popravljati zgrešene strele, za nameček pa preteči še en kazenski krog. Slab strelski nastop je nadoknadil z izjemnim tekom in na drugo predajo pritekel kot peti.

Zadnji borec v slovenski štafeti je bil izvrstni Alex Cisar, ki se ni pustil ugnati konkurenci. Nemčija je suvereno vodila, medtem ko so bili za ostali dve medalji v igri Slovenci, Norvežani, Kazahstanci in Italijani.

Norvežani so izgubili zaradi slabega streljanja na zadnji postaji, Alex pa je zgrešil le en strel in ga v prvo popravil. Imel je še smolo, saj je v zadnjem krogu izgubil palico.

Po dobrih 100 metrih jo je dobil in čeprav je na ciljno ravnino pritekel kot četrti, je ciljno črto prečkal kot drugi.

Fantje so hvaležni za uspeh celotni ekipi, še posebej trenerju Janezu Mariču in pa servisu. Po Lovrovih besedah, so imeli najhitrejše »dile« na tekmi.

Omenjena trojica ter še Matic Repnik, so izvrstno formo pokazali že v nedeljo na najdaljši, 12,5-kilometrski posamični tekmi. Takrat je Vidmar zasedel izvrstno sedmo mesto, Cisar osmo, Repnik 18. in Planko 24.

Svetovno prvenstvo v Orsbliu se bo zaključilo šele v nedeljo. Mladince v petek čaka še šprint, v nedeljo pa zasledovalni biatlon.