Naslovnica / ŠPORT / Kamničan Lovro Planko na OI suvereno zastopa barve Slovenije

Kamničan Lovro Planko na OI suvereno zastopa barve Slovenije

Na slovenski kulturni praznik je dvajsetletni Lovro Planko opravil svoj prvi nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Na 20-kilometrsko, individualno preizkušnjo se je odpravil s številko 76. V hladnem vremenu je pustil nepokrite 4 tarče, kar ga je stalo štiri dodatne minute. V skoraj uro trajajoči tekmi je za našim najboljšim, Jakovom Fakom, v teku zaostal zgolj 12 sekund, bil na koncu tretji Slovenec, sicer pa je svoj olimpijski debi zaključil na 46. mestu.

Z dobrimi občutki in optimizmom je Lovro nastopil tudi danes, ko je bila na vrsti sprinterska preizkušnja. Streljanje leže je Kamničan opravil z »nulo«, kot v biatlonskem žargonu označimo vseh pet pokritih tarč, žal pa stoje zgrešil dva strela in zato moral dvakrat v kazenski krog. Po tekmi je povedal, da ga je zelo zeblo v roke in da je vesel, da mu je uspelo zadeti vsaj tri strele. Ob dobrem teku je z zaostankom +2:21,9 prišel do 42. mesta. S svojo drugo najboljšo uvrstitvijo v svetovnem pokalu si je zagotovil nastop na jutrišnji zasledovalni tekmi, kjer bo poleg njega od Slovencev nastopil še Jakov Fak, ki je bil danes 26.

V torek bo Planko s Fakom, Dolžanom in Tršanom nastopil še v štafeti, potem pa se vrne domov in po treh dneh potuje v ZDA na Mladinsko svetovno prvenstvo.