Naslovnica / ŠPORT / Kamničanke proti Kamničankam – pred spopadom domačih ekip

Kamničanke proti Kamničankam – pred spopadom domačih ekip

Sobotni obračun tretjega kroga 1A. DOL za ženske, ki se bo začel ob 16.30 v kamniški športni dvorani, bo za pristaše Calcit Volleyja, pa ne samo za njih, nekaj posebnega. Prvič v zgodovini slovenske odbojkarske lige se bo zgodilo, da se bodo med sabo pomerile odbojkarice iz istega kluba. Domačinke bodo varovanke Francija Obolnarja, v vlogi gostij pa bodo tokrat v svoji dvorani varovanke Gregorja Rozmana, ki so po dveh odigranih krogih državnega prvenstva še brez poraza.

V prednosti bo seveda prva kamniška ekipa, ki se ponaša tudi s tremi naslovi državnih prvakinj, zanjo pa je v srednjeevropski ligi zaigrala tudi Manja Jerala. Vendar slovenska mladinska reprezentantka v obeh domačih tekmovanjih nosi dres druge kamniške ekipe, ki je med tednom v četrtfinalu pokala Slovenije še drugič v štirih dneh premagala Ankaran Hrvatine.

»Tako obetavnega začetka sezone nisem pričakovala. Imamo zelo mlado ekipo, večina nas igra tudi za mladinsko ekipo, nekatere igramo tudi za kadetinje, tako da izkušenost zagotovo ni na naši strani. Naša prednost je, da se nasprotnic ne bojimo, na igrišču želimo le pokazati svojo najboljšo igro, dobro voljo ter pridobiti čim več izkušenj. Že osvojeni niz proti Braniku nam je dvignil motivacijo. Z zmago nad Ankaranom pa smo se začele zavedati, da smo kljub naši mladosti lahko konkurenčne ostalim ekipa ekipam v 1A ligi,« je o začetku sezone dejala Manja Jerala, ki iz tekme v tekmo vse bolj opozarja na svojo nadarjenost.

» Res je, da bodo v soboto članice naše prve ekipe favoritinje, vendar nas to ne skrbi. Na tekmo bomo prišle zbrane in s polno energije, na samem igrišču pa pokazale vse, kar znamo. Tudi, če sobotna zmaga ne bo naša, verjamemo v dobro in napeto tekmo, kar bo za nas tudi dobra izkušnja. Osvojitev niza ali dveh bi bila seveda odlična popotnica za vnaprej,« je odločna mlada blokerka druge kamniške ekipe.

Medtem ko so Obolnarjeve varovanke v torek slavile v četrtfinalu pokala, so varovanke Gregorja Rozmana v sredo na težkem gostovanju v Hočah proti Formuli Formisu ostale praznih rok, čeprav so povedle z 2:0 v nizih. Za uvrstitev na zaključni turnir bodo morale na povratni tekmi zmagati s 3:1, morda tudi s 3:2, saj so po osvojenih točkah v Hočah bile celo boljše od svojih nasprotnic (108:105).

»Po vodstvo z 2:0 v nizih nam je padla zbranost, preprosto nismo bile več stoodstno zbrane ne v napadu ne v obrambi. Popustile smo tudi na servisu in sprejemu, vse to pa se je na koncu poznalo na rezultatu,« se je sredinega pokalnega poraza dotaknila Leja Janežič, libero prve ekipe Calcit Volleyja, ki se zaveda, da bo klubski obračun vse prej kot lahek zanjo in za soigralke.

»Naša druga ekipa je odlično začela novo sezono, kar me samo veseli, ne pa tudi preseneča, saj vem, da dekleta dobro in pridno trenirajo ter da imajo veliko motivacijo, da se dokažejo v najmočnejši slovenski ligi. Zagotovo si vsaj nekatere od njih že v bližnji prihodnosti želijo zaigrati tudi za prvo ekipo, zato bodo imele še toliko večjo željo. Prav zato bomo v soboto na igrišče stopile brez kakršnegakoli podcenjevanja in pričakujem, da bomo odigrale dobro tekmo,« o sobotnem obračunu pravi libero prve kamniške ekipe, prvič po treh letih pa se bo kamniškemu občinstvu spet predstavila Lucy Charuk.

»Lucy bo zagotovo predstavljala veliko okrepitev za našo ekipo. Z nami je že od začetka tedna, igrala je tudi že v Hočah in mislim, da bo v nadaljevanju prvenstva njena pomoč še kako dobrodošla. Prav nam bodo prišle njene izkušnje in njeno znanje, kajti pred nami je naporna sezona, v kateri bomo spet igrale v štirih tekmovanjih,« se je vrnitve kanadske blokerke razveselila tudi Janežičeva.

Pari tretjega kroga 1A. DOL za ženske

Sobota, 27. november: Calcit Volley II – Calcit Volley (ŠD Kamnik, 16:30), SIP Šempeter – Formula Formis (ŠD OŠ Šempeter, 19:00), GEN-I Volley – Luka Koper (OŠ M. Štrukelj, 17:00), ŽOK Ljutomer – Ankaran Hrvatini (ŠD ŠIC Ljutomer, 19:00), Roto-Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Puconci, 18:00).

Miha Štamcar