Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kamnik in Slovenia Eco Resort bosta poleti gostila evropsko srečanje motoristov

Kamnik in Slovenia Eco Resort bosta poleti gostila evropsko srečanje motoristov

Mesto Kamnik in Slovenia Eco Resort bosta junija letos gostila evropsko srečanje ljubiteljev Gold Wing motorjev. Organizatorji načrtujejo, da bo v mesto prišlo večje število ljubiteljev motorjev iz številnih evropskih držav, ki bodo tu preživeli vsaj vikend od 13. do 16. junija.

Lani se je podobnega srečanja v Velenju udeležilo preko tisoč  motorjev oziroma skoraj 2000 članov Gold Wing European Federation (GWEF) iz 35-ih držav. Srečanje poteka po mednarodnih pravilih GWEF, ki ob spoštovanju prometnih predpisov in varnosti samih voznikov z ustrezno motoristično opremo posebej izpostavljajo strpno vožnjo.

Motoristi bodo nastanjeni v Slovenia Eco Resortu, ki je uradni partner Združenja Gold Wing Slovenija, in pri ostalih ponudnikih namestitev v Kamniku ter njegovi okolici. Posebna atrakcija bo petkova nočna vožnja z lučkami okrašenih motorjev skozi mesto Kamnik, ki jo bo pospremil krajši zabavni program, ter tako imenovana parada narodov, ko se bodo motoristi združeni po samih državah v soboto popeljali po Kamniku in njegovi okolici. Pri organizaciji srečanja bo sodeloval tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

»Takšne prireditve so atraktivne tako za občanke in občane kot za turiste, zato v tem vidimo veliko priložnost za promocijo Kamnika kot turistične destinacije,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Poleg tega takšne množične prireditve prinesejo tudi povečano število nočitev, kar je eden izmed ciljev začrtanih v Strategiji razvoja in trženja turizma. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se bomo potrudili, da obiskovalcem srečanja pripravimo zanimive programe obiska naših lepot, zaradi katerih se bodo rade volje vrnili. In ne sami.«

»Ponosni smo, da se bo dogodek tako širokega obsega odvijal v Slovenia Eco Resortu,« pravi pobudnik srečanja in vodja Slovenia Eco Resorta Matjaž Zorman in poudarja: »Prepričani smo, da bomo v sodelovanju  s partnerjem Združenjem Gold Wing Slovenija ter Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik poskrbeli za vrhunsko organizacijo in program ter pripomogli k prepoznavnosti Kamnika in Slovenije doma in po svetu.«

»V Združenju Gold Wing Slovenija se že več kot deset let trudimo, da bi ostalim članom GWEF pokazali čim več lepot Slovenije,« pojasnjuje predsednik Združenja Gold Wing Slovenija Jože Planinc in dodaja: »Zato srečanja redno selimo na različne predele Slovenije. Veseli smo, da bomo ravno v Slovenia Eco Resortu in v Kamniku praznovali svojo 20. obletnico obstoja. Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo Evropi predstaviti tudi ta Alpski konec Slovenije.«

Pretekla srečanja Združenja Gold Wings Slovenija so potekala na Bledu (2007), na Šobcu (2008), v Luciji (2009, 2010 in 2011), na Ptuju (2012 in 2013), v Termah Olimia (2014 in 2015), Ljubljani (2016), Kranjski gori (2017) in Velenju (2018).

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve