Naslovnica / ŠPORT / Vztrajnostna moto dirka se je začela s padcem in poškodbo tekmovalca

Vztrajnostna moto dirka se je začela s padcem in poškodbo tekmovalca

S štartom ob 10. uri se je na povezovalni cest med Duplico in Perovim začela 2. vztrajnostna moto preizkušnja, ki pa je bila že po nekaj krogih prekinjena zaradi padca in poškodbe enega izmed tekmovalcev.

moto dirka 2016 7

Letošnje štiriurne motoristične preizkušnje, ki jo organizira Sport touring club Panther, se udeležuje kakih štirideset tekmovalcev oz. tekmovalnih ekip, ki se medsebojno merijo v vztrajnostni vožnji s 50 kubičnimi motorji z avtomatskim menjalnikom.

 

Že nekaj krogov po štartu je bila atraktivna dirka prekinjena, saj je v štartno-ciljnem prostoru prišlo do hujšega padca enega izmed udeležencev dirke, ki se je pri padcu poškodoval, zaradi česar je bil z rešilnim vozilom prepeljan v ZD Kamnik, predvidoma pa tudi na nadaljnje zdravljenje naprej v Ljubljano.

moto dirka 2016 65

Kot je bilo moč videti, si je poškodovani tekmovalec pri padcu bržčas zlomil roko, nadejamo pa se, da poškodbe niso hujše in da bo kmalu okreval.

To pa zenkrat, žal, ni bila edina poškodba na današnji dirki, saj se je kmalu zatem hudo poškodoval še en tekmovalec, ki naj bi utrpel celo odprt zlom noge.

Dirka se je ob vrnitvi reševalcev nazaj na prizorišče nadaljevala in bo potekala vse do popoldanskih ur, ko bo ob 14. uri na sporedu drugi del tekmovanja, organizacijsko kar zahtevna prireditev pa se bo, z razglasitvijo rezultatov, končala okrog 18. ure popoldne.