Naslovnica / ŠPORT / Kamniška odbojkarica na mivki Klara Kregar v svetovni ligi dosega zavidljive rezultate
Klara Kregar in Katarina Fabjan - Foto: Tina Ramujkić (www.tecaji-fotografije.si)

Kamniška odbojkarica na mivki Klara Kregar v svetovni ligi dosega zavidljive rezultate

Slovenski odbojkarici na mivki Klara Kregar in Katarina Fabjan sta se v mesecu maju udeležili turnirjev svetovne serije v Vietnamu in na Filipinih, kjer sta dosegli odlično 12. in 9.mesto, s čimer sta presegli pričakovanja.

Kljub temu, da sta v Vietnamu začeli kot nižje rangirana ekipa, se nasprotnic nista ustrašili. S tesno zmago nad Japonsko z 2:1 (20-22, 21-15, 17-15) in Švedsko z 2:1(21:16, 18:21, 15:11) sta bili edina ekipa, ki se je tako  z dvema zmagama uspela prebiti na glavni turnir, med najbolših 16 dvojic.

Na glavnem turnirju, sta v svoji skupini izgubili proti izkušenima Rusinjama, ki sta pozneje postali tudi finalistki turnirja. V drugi tekmi sta se borili proti petouvrščenima Švicarkama in končno zasedli 12. mesto.

Katarina in Klara sta bili s prikazano igro zadovoljni, saj sta pokazali velik napredek v igri glede na lanskoletno sezono. To, da se lahko kosata z najboljšimi ekipami, jima daje še dodatno motivacijo in potrditev, da sta na pravi poti.

Drugi turnir v maju se je odvijal na Filipinih, na podlagi točk sta se uvrstili neposredno med 16 najboljših dvojic. V prvi tekmi sta z 2:0 morali priznati premoč neugodnima Japonkama, ki sta tudi osvojili Filipinski turnir. Sledila je pomembna zmaga proti drugi ekipi Japonske, namreč s to sta se slovenski dekleti prebili iz skupine in se uvrstili v boj za medalje.

V osmini finala jima je žreb za nasprotnice dodelil ekipo iz Avstralije Kendall/Weiler, ki  sta z zmago 2:0 napredovali v naslednji krog in na koncu osvojili 3.mesto. Katarini in Klaro pa je pripadlo končno 9.mesto.

Prva nastopa deklet na turnirjih svetovne lige in dva odlična rezultata, so velika vzpodbuda za prihodnost. Še vedno pa je ogromno prostora za napredek in nabiranje izkušenj.

V juniju ekipo Fabjan/Kregar čakajo ša trije nastopi, in sicer na Kitajskem v Nantongu in Nanjingu ter na grškem otoku Ios.

Erika Fabjan
Foto: Tina Ramujkić – www.tecaji-fotografije.si