Naslovnica / NOVICE / Kamniške cin-cin protestnike so tokrat popisali policisti

Kamniške cin-cin protestnike so tokrat popisali policisti

»Tradicionalni« petkovi kamniški protivladni cin-cin protesti v Kamniku so tokrat potekali nekoliko drugače, saj so se protestnice in protestniki po ulicah, namesto s kolesi, podali peš in opremljeni s transparenti, k bolj razburljivemu dogajanju pa so pripomogli tudi policisti, ki so protestnike popisali.

Tudi sinoči so se v središču Kamnika, tako kot že vse petke od pomladi, odvijali protivladni oz. tako imenovani cin-cin protesti, ki pa so bili tokrat nekoliko drugačni, saj se protestnice in protestniki na včerajšnji protest niso podali s kolesi, ampak peš.

 

Vendar ne zaradi tega, ker jim je prejšnji petek prijazni someščan oz. someščanka na mestne kolesarske poti radodarno nasul risalnih žebljičkov, ampak predvsem zaradi tega, da so lahko, noseč različne transparente s pomenljivimi slogani in napisi, upoštevali zapovedane preventivne ukrepe.

S transparenti opremljeni protestniki, ki so se, ob zvoku trobelj in piščalk, mirno sprehajali po pločniku med Glavnim trgom in sodiščem, so med mimoidočimi vzbudili kar nekaj pozornosti, njihovo početje pa je moralo nekomu (ponovno) iti pošteno na živce.

 

Protestniško dogajanje so namreč, po kakih desetih minutah mirnih demonstracij, tokrat popestrili tudi kamniški policisti, ki so, prvič odkar v Kamniku potekajo petkovi cin-cin protesti, protestnice in protestnike tudi popisali, in sicer (domnevno) predvsem z namenom, da ugotovijo, če morda ne prihaja do kakih kršitev povezanih s preventivnimi ukrepi.

Vse skupaj je, tako s strani policistov, kot tudi s strani protestnikov, potekalo mirno in korektno, kmalu zatem, ko so policisti opravili svoje delo, pa so se protestniki, kot običajno, razšli in mestno središče Kamnika je lahko v miru pričakalo nastop policijske ure.

 

Kako je vse skupaj izgledalo, pa si lahko ogledate tudi v priloženem video posnetku.