Naslovnica / NOVICE / Kamniške mažoretke v karanteni

Kamniške mažoretke v karanteni

Vstopamo v šesti teden karantene, strogih ukrepov glede druženja in gibanja, ter ustavitve življenja, kot smo ga poznali. V Društvu kamniških mažoretk Veronika so se začasno ustavile vse skupinske aktivnosti na področju mažoretne dejavnosti.

Na pobudo trenerk so se začeli  mažoretni izzivi, v katerih se članice med seboj nominirajo za izvedbo izziva, kratke koreografije, na različnih socialnih omrežjih. Članice se le teh z veseljem udeležujejo ter celo prispevajo svoje izzive ter se tako tudi same preizkusijo v vlogi koreografa. Od deklet samih je prišla tudi pobuda o virtualnih srečanjih, treningih na daljavo.

S pomočjo novodobne tehnologije so le te tudi izpeljali. Sedaj pa so postali že stalnica vsak teden. Dekleta tako povadijo vrtljaje s palico, malo poklepetajo ter si vzamejo malo časa zase.

Mlajšim članicam pa, da ne pozabijo na vrtenje palice, pošiljajo posnetke koreografij, katere vadijo pod budnim očesom staršev.


Vesele so, da kljub nastali situaciji lahko ohranja medsebojne stike z dekleti ter skupaj povadijo vrtenje palice. Vseeno pa komaj čakajo, da se življenje vrne v stare tirnice; da se močno objamejo in ponovno skupaj zaplešejo!

Ostanite doma in ostanite zdravi!

Napisala: Nina Porovne Černe
Foto: Arhiv Društva kamniških mažoretk Veronika