Naslovnica / NOVICE / Kamniške mažoretke znajo tudi kuhati

Kamniške mažoretke znajo tudi kuhati

Predstavnici Društva kamniških mažoretk Kamnik sta na nacionalni televiziji pokazali in dokazali, da kamniške mažoretke niso spretne zgolj pri vihtenju svojih plesnih palic, ampak tudi pri vrtenju kuhalnic.

Društvo kamniških mažoretk Veronika je bilo namreč par dni nazaj povabljeno k sodelovanju v kuharski dvoboj, tedensko rubriko oddaje Dobro jutro, ki jo vodi Mojca Mavec, predvajajo pa jo na nacionalni televiziji.

mazoretke kuharice 5

Barve društva sta zastopali Katja Trpotec in Laura Levec, ki sta morali, tako kot njuni nasprotnici iz vrst novomeških mažoretk, v jed vključiti tri vnaprej določeni sestavine, in sicer kitajsko zelje, kumino ter česen, jed pa pripraviti oz. skuhati v 30-ih minutah.

Tako novomeška, kot kamniška dekleta so kuhalnice zavrtele več kot spretno, saj sta Katja in Lara pripravili pečenega piščanca s prilogo iz kitajskega zelja, kumine in česna, medtem ko sta mažoretki iz Novega mesta naredili, kot pravita kamniški dekleti, nadvse okusne pogačice iz kitajskega zelja s kuminovo omako.

mazoretke kuharice 1

 

Obe jedi je ocenil kuharski mojster Blaž Ivanovič, ki je zmago prisodil kamniškim mažoretkam, dasiravno je bila zmaga, po besedah Katje in Lare, zelo tesna, saj je bila jed njunih nasprotnic zagotovo vsaj tako dobra kot njuna. Ampak, zmaga je zmaga, v odločitev kuharskega mojstra pa ne gre dvomiti, kajti to, da so v Kamniku doma tudi dobre kuharice, vemo tudi sami, kajne?

Kakorkoli že, kamniški mažoretki Katja in Laura sta lepo predstavili svoje društvo in Kamnik, za zmago pa jima iskreno čestitamo.

Posnetek kuharskega dvoboja mažoretk si lahko ogledate na spletnih straneh RTV, in sicer na povezavi: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174392934

Fotografije: RTV Slovenija