Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice se odpravljajo v Nemčijo

Kamniške odbojkarice se odpravljajo v Nemčijo

Odbojkarice Calcit Volleyja so po klubskem obračunu s svojo drugo ekipo v 1A. DOL za ženske imele dovolj časa, da se v miru pripravijo na povratno tekmo drugega kroga pokala Challenge. Na prvi tekmi v Kamniku so ob koncu minulega leta nemško ekipo Ladies in Black premagale s 3:1 (19, 16, -19, 14), tako da jim na povratni, ki bo na sporedu v sredo, ob 19.30, v Aachnu, za napredovanje v četrtfinale, zadostujeta že dva niza.

Na prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge so varovanke Gregorja Rozmana navkljub izgubljenemu nizu nadigrale nemško ekipo, ki ima v svojih vrstah kar devet tujk, tujka pa je tudi trenerka Saskia van Hintum. »Dekleta v črnem« so resda igrale brez svoje proste igralke Knip, zato je na tem mestu zaigrala sprejemalka Nicole Oude Luttikhuis, vendar to ne zmanjšuje uspeha kamniških odbojkaric, pri katerih sta blesteli Nina Kotnik in Olivera Kostić.

»V Nemčiji nam bo težje. Sodeč po zadnjih izidih odbojkaric iz Aachna so zdaj v boljši formi, kot so bile pred mesecem dni, saj so zadnje tri tekme domačega prvenstva gladko dobile. Tako da nam bo vse prej kot lahko, v nobenem primeru pa ne razmišljamo o tem, da nam za napredovanje zadostujeta že dva niza, razmišljamo samo o tem, kako čim bolje odigrati tekmo in tudi to dobiti. Želimo se izogniti zlatemu nizu in še enkrat dokazati, da zmaga na prvi tekmi v Kamniku ni bila naključna,« pred sredino povratno tekmo razmišlja Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

Po slavju v finalu pokala Slovenije kamniške odbojkarice niso imele težjih preizkušenj, kar bi lahko vplivalo na njihovo formo. »To nam zagotovo ne bo olajšalo dela. Po pokalu smo imeli nekaj dni odmora, nato smo obnovili telesno moč, tako da smo še vedno v fazi regeneracije in verjetno še nismo v tisti formi, kot smo bili v finalu pokala. Vendar to ne sme biti noben izgovor in še enkrat, v Nemčijo gremo odigrati dobro tekmo in se skušati uvrstiti v četrtfinale,« je odločen kamniški trener.

Kamničanke v četrtfinale pokala Challenge popeljeta že dva osvojena niza. V primeru, da bi redni del tekme dobile Nemke s 3:0 ali 3:1, bi o napredovanju odločal t. i. zlati niz, z morebitnim napredovanjem pa bi slovenske pokalne zmagovalke izenačile svoj največji uspeh v tem tekmovanju, v katerem so med osmimi najboljšimi ekipami zaigrale tudi leta 2014. Takrat jih je nato zaustavila francoska ekipa ASPTT Mulhouse, tokrat bi, tako kot kamniška moška ekipa, igrale z Monzo. »O tem sploh ne razmišljamo. Za nas je v tem trenutku najbolj pomembna tekma v Aachnu, kjer bomo naredili vse, da bomo sploh lahko začeli razmišljati o Monzi,« ne želi ničesar prehitevati Rozman, ki bo s svojimi varovankami že v petek, v 13. krogu 1A. DOL za ženske gostoval v Ljutomeru.

Miha Štamcar