Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so dobro formo iz Nove Gorice ohranile tudi v Kopru

Kamniške odbojkarice so dobro formo iz Nove Gorice ohranile tudi v Kopru

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnjem, 14. krogu 1A. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (15, 10, 18). Že v soboto se bodo Kamničanke, ki so redni del končale na drugem mestu,  s Koprčankami pomerile še v modri skupini. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Luka Koper – Calcit Volley 0:3 (-15, -10, -18)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 50, sodnika: Klinar (Radovljica), Novak (Dvor).

Luka Koper: Primik, Đukić 6, Raič 2, Debernardi (L), Suljić, Lucas 10, Letnik, Jeretič, Kolbl 4, Širol, Simčić (L), Jovič 1, Pavlovič, Cvetanovič 9. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Mihevc 11, Pogačar 1, P. Marušič 7, Š. Marušič 3, Mihalinec, Vovk 7, Brulec Kostić, Zatković 17, Janežič (L), Charuk 3, Jerala 5, Kaker. Trener: Gregor Roozman.

Prvakinje srednjeevropske lige so dobro formo z zaključnega turnirja v Novi Gorici ohranile tudi v Kopru, čeprav sta od velikega slavja minila le dva dneva. Njihov trener Gregor Rozman je v Kopru odpočil Olivero Brulec Kostić in Tino Kaker, manjkala je tudi poškodovana Nina Kotnik, po prvem nizu pa sta svoje mesto Manji Jerali in Špeli Marušič prepustili Lucy Charuk in Eva Pogačar. Vendar to razigranih Kamničank ni zaustavilo, prevladovale so v vseh elementih igre, dosegle pa so tudi kar enajst neposrednih točk s servisom.

Prvi niz se za kamniško ekipo ni začel ravno obetavno, saj so po bloku Lane Jović zaostajale za tri točke (6:9), zato pa je bilo nadaljevanje zanjo toliko boljše. Po napaki domačink so izid na deseti točki izenačile, z dvema zaporednima točkama Polone Marušič pa so povedle z 12:10. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Dragana Grmače so Kamničanke še naprej pritiskale s servisi v napadu pa je Eva Pogačar dobro razigrala soigralke, ki so do konca niza, ki ga je končala Katja Mihevc, Koprčankam prepustile le še pet točk.

V slogu, kot so končale uvodni niz, so Kamničanke nadaljevale drugega in po asu Katje Mihevc so domačinkam pobegnile za sedem točk (9:2). Vendar visoko vodstvo ni zadovoljilo razpoloženih gostij, ki so po bloku Mihevčeve vodile že s 17:7. Do konca niza je Ana Marija Vovk dosegla kar štiri zaporedne ase za vodstvo s 23:8, po lastni napaki Koprčank pa je bilo že 2:0 za Calcit Volley.

Bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Koprčanke po zaslugi Dajana Lucas na sredini niza za gostjami zaostale le za točko (14:15). Toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana je bilo konec odpora domače ekipe, kajti z asom Polone Marušič so Kamničanke prišle do petih točk prednosti (22:17), v končnici pa sta bili uspešni še Manja Jerala in Eva Zatković.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, da so dekleta po nedeljskem slavju ostale zbrane in so bile popolnoma osredotočene na tekmo. Koprčanke nam niti v enem trenutku niso zapretile, glede na to, da se v modri skupini igra enokrožno, bo pomemben prav vsak niz, zato sem toliko bolj vesel, da se domov vračamo z maksimalnim izidom.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec