Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so na kolena tokrat spravile tudi dvakratne zmagovalke Mevze

Kamniške odbojkarice so na kolena tokrat spravile tudi dvakratne zmagovalke Mevze

Odbojkarice Calcit Volleyja so po sobotni prvenstveni zmagi nad Novo KBM Branikom v četrtem krogu srednjeevropske lige Mevza premagale še lanskoletne zmagovalke Swietelsky Bekescsabai s 3:0 (18, 21, 16). S to zmago so še ostale v igri za uvrstitev na zaključni turnir, v soboto, 24. novembra, pa bodo v Kopru ob 19. uri igrale z Ankaran Hrvatini.

Calcit Volley – Swietelsky Bekescsabai  3:0 (18, 21, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

Calcit Volley: Valenčič 5, Kotnik 5, P. Marušič 2, Š. Marušič 4, Mihalinec 9, Pogačar, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 9, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Swietelsky Bekescsabai: Szipin (L), Fabian, Glemboczki 10, Pekarik 2, Mlinar 10, Bodnar 4, Szedmak 10, Sebestyen 1, Molcsanyi, Feld, Bodovics 5. Trener: Mihaly Kormos.

Za kamniške odbojkarice, ki v dosedanjih treh tekmah srednjeevropske lige niso okusile slasti zmage, je bila zmaga v nocojšnjem dvoboju z dvakratnimi zaporednimi zmagovalkami tega tekmovanja nujna, če še želijo ostati v igri za uvrstitev na zaključni turnir. V obračun z Madžarkami je domača ekipa vstopila ohrabrena s sobotno zmago proti Novi KBM Braniku v domačem prvenstvu, svojo odlično formo pa je potrdila z novo zmago. Prvo v letošnjem tekmovanju v srednjeevropski ligi.

V izenačenem uvodnem nizu, ko sta se ekipi do desete točke menjavali v vodstvu, so na servis Tine Kaker, ki je dosegla tudi as, Kamničanke po uspešnem napadu Oliver Kostić gostjam pobegnile za pet točk (15:10). Z dvema zaporednima točkama je Lucy Charuk poskrbela za to, da Madžarkam ni uspel priključek, kajti po njenem bloku je bilo že 19:12 za domačo ekipo, ki je z napadom Tine Kaker povedla z 1:0 v nizih.

Na krilih Katje Mihalinec, ki je bila s svojimi servisi nerešljiva uganka za gostujoče sprejemalke, dosegla je tudi dva asa, so Kamničanke s točko Nine Kotnik branilkam naslova pobegnile za sedem točk (12:5). Sledila je manjša kriza v domači ekipi in po napadu Lucije Mlinar se jim je madžarska ekipa približala na dve točki zaostanka (11:13), še bližje pa je prišla po uspešnem napadu Zore Glemboczki (16:17). Toda do preobrata ni prišlo, tudi po zaslugi Tine Kaker, ki je s tremi uspešnimi napadi imela največ zaslug za kamniško vodstvo s 23:19, drugo zaključno žogo pa je izkoristila Lucy Charuk.

Tudi v tretjem nizu je Špela Marušič, ki je igrala celo tekmo namesto obolele Eve Pogačar, dobro razigrala soigralke, ki so nadaljevale z dobro igro v vseh elementih igre, še zlasti pa v bloku, saj so jih v treh nizih dosegle kar 12. Do osme točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa je na servis Mihalinčeve zadevo v svoje roke vzela Sara Valenčič, nova okrepitev Kamničank, ki je s tremi zaporednimi točkami Calcit Volley popeljala do vodstva s 14:9. S tem pa težav za Madžarke, ki v Kamnik niso prišle v najmočnejši zasedbi, še ni bilo konec, kajti po drugem polminutnem odmoru sta jih z blokom zaustavili Mihalinčeva in Špela Marušič. Prednosti sedmih točk domačinke niso zapravile, zmago pa je potrdila Polona Marušič.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Res je, da gostje niso prišle v zasedbi, ki smo jo pričakovali, vendar je bilo treba odigrati dobro tekmo, kar nam je tudi uspelo. Spet si pohvale zaslužijo vse igralke, potrdilo pa se je, da imamo s Špelo Marušič dve enakovredni podajalki in da lahko v nadaljevanju sezoni računamo na obe. Vesel sem, da zadeve, o katerih se dogovorimo, delamo dobro, da smo na lahkih žogah ter v bloku in obrambi dovolj disciplinirani in to je tisto, kar nam daje zagon za naprej. Verjamem, da v teh zadevah lahko še napredujemo in da smo lahko še boljši. Veliko smo pridobili tudi s Saro Valenčič.«

 

Miha Štamcar