Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so prevzele začasno vodstvo modre skupine

Kamniške odbojkarice so prevzele začasno vodstvo modre skupine

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga modre skupine 1. DOL za ženske v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:1 (18, -22, 22, 20) in s tekmo več začasno prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici. Že v sredo, 26. februarja, bodo Kamničanke v svoji dvorani v tretjem krogu modre skupine gostile GEN-I Volley.

SIP Šempeter – Calcit Volley  1:3 (-18, 22, -22, -20)

Šempeter v Savinjski dolini – Športna dvorana Šempeter, gledalcev 150, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

SIP Šempeter: Rituper3 , Mo. Božič2 , Črnila 6, Praunseis 5, Žnidar 1, Banko (L), Ma. Božič, Lekše 13, Mazej (L), Vrhovnik 5, Lakovšek 24. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Griljc, Mihevc 3, Pogačar 4, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 9, Brulec Kostić 18, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 20, Jerala , Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

V letošnji sezoni so se Šempetranke in Kamničanke pomerile trikrat, vse tri tekme so dobile zmagovalke letošnje srednjeevropske lige. Zanimivo je, da so bile vse tri odigrane letos, samo prva in to v Šempetru, pa se je končala v treh nizih, ko so slavile kamniške odbojkarice. Na preostalih dveh, v polfinalu pokala Slovenije in na povratni tekmi rednega dela 1A. DOL, je s 3:1 v svoji dvorani slavil Calcit Volley, ki je s 3:1 v medsebojnih dvobojih zmagal še tretjič zaporedoma.

Na servis Lucy Charuk, ki je dosegla tudi dva asa, so odbojkarice Calcit Volelyja svoje vodstvo s 6:5 povečale na plus sedem (12:5). Ob odličnih servisih se je blokerka Kamničank izkazala tudi v napadu, svoje pa je dodala tudi Eva Zatković. Domačinke, ki so imele težave na sprejemu, so se jim še približale na štiri točke zaostanka (9:13). Do odločitve je prišlo z asom Tine Kaker, ko so Kamničanke povedle z 18:10, prav Kakerjeva je svoji ekipi priborila tudi šest zaključnih žog, po napaki domačink v napadu, so izkoristile že prvo.

Že v začetku drugega niza so Šempetranke na servis Mojce Božič prišle do kar petih točk prednosti (7:2), toda že na osmi točki je Ana Marija Vovk izid izenačila. Vendar se gostje niso prav dolgo veselile, kajti razigrane domačinke so jih pobegnile za šest točk (17:11), vodile pa so tudi že z 21:16. Ko je Eva Zatković z dvema zaporednima točkama Kamničanke prvič v drugem nizu popeljala do vodstva, je dišalo po popolnem preobratu, toda Jerneja Lakovšek je z dvema zaporednima točkama Šempetrankam zagotovila minimalno prednosti (23:22). Sledila je lastna napaka v gostujoči ekipi, točko za izenačenje pa je z novim uspešnim napadom zagotovila Lakovškova.

V tretjem nizu je dolgo kazalo na gladko zmago gostujoče ekipe, ki je po uspešnem napadu Ane Marije Vovk povedla z 9:3, s točko Zatkovićeve pa že 14:6. Vendar se borbene domačinke niso predale, razigrala se je Tali Lekše???, ki je dosegla kar štiri zaporedne točke in Šempetranke so prepolovile svoj zaostanek osmih točk na le štiri (12:16). S tem pa težav za kamniško ekipo, ki je popolnoma popustila, še ni bilo konec, kajti z dvema zaporednima asoma je Lakovškova izid na 19. točk izenačila. Toda podobno kot v drugem niz, le da tokrat na strani Calcit Volleyja, ni prišlo do preobrata, kajti Kamničanke so se po polminutnem odmoru spet prišle do treh točk prednosti (22:19), nato je z asom Polona Marušič svoji ekipi zagotovila tri zaključne žoge, drugo je izkoristila Olivera Brulec Kostić.

Najbolj izenačen je bil četrti niz, saj si do končnice nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico pa so Kamničanke prišle do štirih točk prednosti. Na servisu je bila Eva Pogačar, ki je z asom calcitovkam zagotovila prednost štirih točk (20:16). Po treh zaporednih točkah Brulec Kostićeve so gostje domačinkam pobegnile za pet točk (23:18), takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je končala Vovkova.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Vedeli smo, da nam v Šempetru ne bo lahko, kar se je samo še enkrat več potrdilo. Od prve do zadnje točke smo morali igrati resno, brez popuščanja, brez padca v igri. Mi smo ga na žalost imeli v drugem nizu, ko smo po velikem zaostanku sicer ulovili domačinke, nato pa naredili dve, tri slabe odločitve in ta niz izgubili. Ampak ne smemo gledati zmagi v zobe, pomembne so tri točke, Šempetranke pa so odigrale dobro tekmo, kajti tudi v preostalih treh nizih so nam dihale za ovratnik, tako da smo morali resnično prikazati dobro igro, da smo strli njihov odpor.«

Miha Štamcar