Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so v Kopru doživele neprijetno presenečenje

Kamniške odbojkarice so v Kopru doživele neprijetno presenečenje

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske v gosteh izgubile z domačo ekipo Luka Koper z 2:3 (21, 20, -23, -22, -13). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 27. marca, ob 17.30 v športni dvorani Kamnik, za napredovanje v polfinale pa bodo morale Kamničanke doma premagati Koprčanke s 3:0 ali s 3:1. V primeru zmage s 3:2 bo o polfinalistkah odločal zlati niz.

Luka Koper – Calcit Volley 3:2 (-21, -20, 23, 22, 13)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Luka Koper: Đukić 1, Raič 11, Kušar, Isanović 32, Bernat, Letnik 9, Jeretič, Dodič 4, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič 4, Pešič, Cvetanović 23. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Kotnik 9, P. Marušič, Š. Marušič 1, Mihalinec 12, Pogačar 5, Kostić 20, Janežič (L), Charuk 25, Kaker 12, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Po treh tednih premora se je za koprsko in kamniško ekipo s prvo četrtfinalno tekmo začela letošnja končnica državnega prvenstva. Na obeh dozdajšnjih medsebojnih tekmah so bile boljše Kamničanke, toda Koprčanke, ki imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih igralk, v prvi vrsti dolgoletno slovensko reprezentančno kapetanko Marino Cvetanovič, so prav tako iskale svojo priložnost. Čeprav so zaostajale že za dva niza, se Koprčanke niso predale ter presenetile aktualne slovenske pokalne zmagovalke, ki bodo svojo pot do polfinala morale poiskati pred svojimi navijači.

Da se bodo morale varovanke Gregorja Rozmana pošteno potruditi za zmago, je najavil začetek uvodnega niza, v katerem je s petimi točkami nezaustavljiva Iman Isanović poskrbela za domače vodstvo s 6:2. Toda po polminutnem odmoru so se Kamničanke hitro zbrale in z delnim izidom po bloku Eve Pogačar prvič na tekmi povedle s 7:6. Po asu Nine Kotnik je bilo 14:11 za kamniško ekipo, odlična Isanovićeva pa je svojo ekipo z asom še enkrat popeljala do vodstva (16:15). V nadaljevanju niza so bile bolj zbrane Kamničanke, ki so naredile manj lastnih napak, vodstvo z 1:0 v nizih pa je potrdila Lucy Charuk.

S kar štirimi zaporednimi asi Charukove so Kamničanke na začetku drugega niza domačinkam pobegnile za štiri točke (8:4), visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok. Do najvišje prednosti, 16:10, so prišle z novo točko Charukove, tokrat po dobro odigrani akciji v napadu. Čeprav se domačinke niso predale, na manj kot tri točke zaostanka niso prišle, zadnjič pri izidu 20:23, toda Olivera Kostić in spet Charukova pa sta poskrbeli še za drugi osvojeni niz kamniške ekipe.

V tretjem nizu so Kamničanke popustile na sprejemu in po asu Isanovićeve je bilo že 12:7 za Luko Koper. Na servis Špele Marušič so se varovanke Gregorja Rozmana vrnile v igro in izid na 14. točki izenačile, z blokom Tine Kaker, nekdanje igralke Luke Kopra, pa povedle z 18:16. Vendar so domačinke odgovorile s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Marina Cvetanović, nato pa prednost dveh točk držale do konca niza. Prav Cvetanovićeva je imela tudi največ zaslug, da so Koprčanke prišle do zmage v tretjem nizu.

Tudi v četrtem nizu so aktualne slovenske pokalne zmagovalke nadaljevale z neprepričljivo igro. Predvsem dvojec Cvetanović – Isanović je zanje predstavljal nerešljivo uganko. Z dvema zaporednima točkama Cvetanovićeve so Koprčanke povedle s 13:9, prednost štirih točk pa so ohranile vse do izida 19:15, ko je bila v bloku uspešna Inga Raič. Na servis Lucy Charuk, ki je z asom Kamničanke po dolgem času popeljala do vodstva, je nekoliko dišalo po preobratu, a le na kratko, kajti z novim asom, tokrat Raičeve so domačinke spet prišle do dveh točk prednosti (23:21), že prvo zaključno žogo pa je z novim asom izkoristila Lana Jovič.

V tie-breaku so Kamničanke s točko Olivere Kostić že vodile z 8:5, toda po menjavi strani je prišlo do preobrata. Zadevo je v svoje roke vzeli Cvetanovićeva, ki je imela največ zaslug za domače vodstvo z 12:9, v končnici pa se ji je pridružila še Isanovićeva, tekma pa se je končala z lastno napako kamniške ekipe.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Težko je biti po tekmi pameten, dejstvo pa je, da smo po vodstvu z 2:0 v nizih sami dovolili Koprčankam vrnitev v igro in da so odigrale zelo dobro tekmo. Medtem ko zanje ni bilo več izgubljene žoge, smo mi popolnoma popustili. Preprosto nismo bili več pravi. Že nekajkrat v letošnji sezoni smo dejali, da je bil to naš zadnji opomin, tako da ne vem več, kdaj se bo to končalo. Edina dobra stvar v tej tekmi je bila, da smo osvojili vsaj dva niza, ampak v sredo bo treba zmagati, kar pa ne bo lahko.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec