Naslovnica / Črna kronika / Kamniškega požigalca avtomobilov policisti še iščejo

Kamniškega požigalca avtomobilov policisti še iščejo

Po Kamniku so se razširile govorice, da so policisti že izsledili in prijeli osumljenca za požige avtomobilov na Samostanski ulici, kar pa policisti zaenkrat še zanikajo ter pravijo, da storilec še ni znan.

Na Samostanski ulici v Kamniku so bila v zadnjem mesecu dni zažgana že tri vozila, kar je med Kamničani, še posebej pa prebivalci starega mestnega jedra, vzbudilo nemalo pozornosti, ugibanj in tudi upravičenega strahu. Zato najbrž ni nič nenavadnega, da si občani, ki so zaskrbljeni za varnost svojih vozil, premoženja in nenazadnje tudi lastno varnost, želijo, da bi bili policisti pri iskanju domnevnega požigalca čim bolj uspešni, predvsem pa hitri.

Minuli vikend pa so se po Kamniku razširile govorice, da naj bi policisti domnevnega osumljenca za požare že izsledili, mu »dihali za ovratnik« ter ga celo prijeli, kar pa, sodeč po navedbah Policijske uprave Ljubljana, kljub intenzivnemu delu policistov, žal, vsaj za enkrat še ne drži.

 

Govorice o domnevnem prijetju kamniškega zažigalca avtomobilov smo namreč preverili na Policijski upravi Ljubljana, v odgovoru na naša vprašanja pa je Aleksandra Golec, predstavnica PU Ljubljana za stike z javnostmi, zapisala: »V nobenem od  primerov požarov na vozilih na območju Kamnika, kjer policisti preiskujejo sume kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, storilec še ni znan. V vseh primerih poteka kriminalistična preiskava, med drugim tudi v smeri, da so primeri med seboj povezani. Ker predkazenski postopek še vedno poteka, vam ostalih podrobnosti ne moremo posredovati.«

Ker policistom in kriminalistom pri njihovem delu nemalokrat zelo koristijo tudi informacije, ki jim jih posredujejo občani, so na Policijski upravi Ljubljana svojemu odgovoru dodali še poziv, v katerem občane prosijo za pomoč: »Vse občane, ki bi karkoli vedeli o kaznivih dejanjih pozivamo, da to sporočijo na št. 113, ali Policijsko postajo Kamnik na (01) 830 31 80 ali anonimno na 080 1200