Naslovnica / Črna kronika /  Kamniški gasilci so pred gotovo smrtjo rešili četico mladih račk

 Kamniški gasilci so pred gotovo smrtjo rešili četico mladih račk

Kamniški gasilci so danes dopoldne na Korenovi ulici priskočili na pomoč jati mladih račk, ki same niso mogle priti iz betonskega grezničnega bazena pri Fructalu.

Gasilce PGD kamnik na pomoč poklicali zaposleni v podjetju Fructal, ko so izza svoje kotlovnice slišali obupano gaganje malih račk, ki jih je račja mama pustila v betonskem grezničnem bazenu z visokimi stenami, iz katerega račke niso mogle zlesti same, brez človeške pomoči pa bi jih najbrž kaj kmalu doletel žalosten konec.

Zaradi težko dostopnega bazena so se kamniški gasilci domislili, da bi male pernate ujetnike rešili s pomočjo zabojčka, vendar reševanje niti najmanj ni potekalo gladko in enostavno, kot bi si gasilci zagotovo želeli, saj so se jim prestrašeni in navihani račji mladiči, ki so spretni plavalci in potapljači, spretno izmikali in jim oteževali delo.

Po kakšni uri mučenja in na trentke tudi precej zabavnega lovljenja razposajenih račk, ki so plavale sem ter tja, je gasilcem, ki so do tedaj ujeli in rešili že večino račk, priskočil na pomoč tudi ribič Srečko, ki je s svojo mrežo polovil še ostale, najbolj prebrisane in uporniške račke.

Male račke so rešitelji prestavili v sosednji bazen, kjer že domujejo ostale male in velike račke, ter jih tako pridružili novi pernati družini, gasilci pa so se, zadovoljni s še enim opravljenim dobrim delom, vrnili nazaj v gasilski dom.

 

Laura Hribar

X