Naslovnica / ŠPORT / Kamniški gorski kolesarji so trenirali in se zabavali na Debelem Rtiču

Kamniški gorski kolesarji so trenirali in se zabavali na Debelem Rtiču

Člani kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Teama so med zimskimi počitnicami trenirali na Debelem Rtiču. V tamkajšnjem mladinskem zdravilišču in letovišču so izkoristili vrhunske razmere, trener Simon Erjavec je priprave kratko in jedrnato ocenil: “Še boljše kot lani!”

“Priprave so letos potekale od srede do nedelje in teden dni prej, kot po navadi. Kljub malo žalostni vremenski napovedi tik pred pripravami, nam je vreme odlično služilo in nekaj treningov smo opravili kar v kratkih rokavih,” je začel Erjavec.

“Imeli smo pester program, tako s kolesom kot brez. Dneve smo začenjali z jutranjo telovadbo ob morju, sledil je zajtrk in kmalu zatem smo se odpravili na trening. Trenerji smo za vsako skupino prilagodili dopoldanske treninge – mlajši so kolesarili v okolici Debelega rtiča, tisti malo starejši pa po bližnjih in daljnih vzpetinah. Precej treningov smo opravili na državni meji pod gradom Socerb in na nasprotnem hribu Tinjan. Po dopoldanskih treningih je sledilo zasluženo kosilo, nato pa počitek. Popoldneve smo izkoristili za dodatne treninge tehnike in kondicijske treninge. Imeli smo tudi večerni program. Prvi večer je Matjaž predstavil najnovejše smernice prve pomoči, ki je še kako pomembna tudi za mlade. Sledil je tradicionalni krst, ki sta ga pripravile Ana in Katja,” je pojasnil Erjavec.

“Ostale večere smo izkoristili za tradicionalno tekmovanje v metanju papirnatih avijončkov, že drugega po vrsti, pa za družabne igre in zaključno zabavo za najmlajše. Ostali smo raje počivali,” je šaljivo nadaljeval in sklenil:  “S pripravami smo tako trenerji, kot kolesarji zelo zadovoljni, vse je šlo kot po maslu. Vreme in terene smo izkoristili po svojih najboljših močeh in naredili odlično osnovo za nadaljnje treninge pred prihajajočo sezono, ki se je že neizmerno veselimo.

Calcit Bike Team
X