Naslovnica / ŠPORT / Kamniški kegljači so postali državni podprvaki v 1.A državni kegljaški ligi

Kamniški kegljači so postali državni podprvaki v 1.A državni kegljaški ligi

V soboto se je končala sezona kegljaške državne lige, ki so jo najboljši kamniški kegljači končali na odličnem drugem mestu. Sezona v 1.A moški ligi, je bila zanimiva do samega zaključka, saj je Kamničane in Kranjčane ločila le 1 točka na lestvici.

Kegljači 1. moške ekipe KK Calcit Kamnik so v letošnji sezoni dosegli 32 točk (16 zmag in 2 poraza), torej le točko manj kot letošnji prvaki iz KK Triglav Kranj, ki so jih dosegli 33 (16 zmag, 1 neodločen rezultat in 1 poraz). Sezono lahko označimo za eno najuspešnejših, saj je 1. ekipa v njej izboljšala ekipni rekord kegljišča, v ligi pa je imela tudi najboljše ekipno povprečje. Ekipo državnih podprvakov sezone 2015/2016 so sestavljali Damjan Hafnar, Marko Oman, Klemen Mahkovic, Franci Grubar, Jure Starman, Gašper Burkeljca in Peter Jantol. Veseli pa tudi dejstvo, da je v letošnji sezoni že kar nekaj mladih kamniških kegljačev sodelovalo na tekmah 1.A državne lige, pri tem pa velja izpostaviti Grm Žana in Jančar Jakoba.

kkk kegljanje

Odličen zaključek sezone je uspel tudi 2. in 3. moški ekipi, saj sta obe ekipi v zadnjih štirih krogih dosegli 4 zaporedne zmage. Fenomenalen zaključek sezone je članom 3. ekipe prinesel tudi končno 3. mesto v 3. Zahod ligi. Takšna uvrstitev je za ekipo, ki jo sestavljajo večinoma kadeti in mladinci, odlična popotnica za nove sezone in potrditev za trenerja 1. in 2. moške ekipe, da imajo v prihodnosti na voljo perspektivne kegljače. Kegljači 2. ekipe pa so sezono končali na solidnem 5. mestu. Obe ekipi sta imeli v letošnji sezoni tudi novo selektorsko vodstvo in verjamemo, da so se vsi člani posameznih ekip dodobra spoznali in bojo v naslednji sezoni še nadgradili svoje nastope.

Kamniške kegljačice so kljub dobrim predstavam, vendar s porazi na zadnjih tekmah sezono končale na končnem 8. mestu. Letošnja sezona je bila za Kamničanke nekako prehodna sezona, saj sta se k nosilkam igre priključili tudi mladinki Nina Burkeljca in Tamara Pevec, ki sta s svojimi nastopi upravičile zaupanja trenerja. Odlično se je v ekipo vključila tudi Noemi Živkovič, ki se je Kamničankam kot okrepitev pridružila že na začetku sezone, a je z nastopi začela šele v drugi polovici sezone.

Kljub končani ligaški sezoni, pa je za članice in člane na vrsti še glavni izziv sezone – člansko državno prvenstvo v posamični konkurenci. Kamničani že 2 leti zapored popolnoma prevladujejo na vrhu. Aktualni državni prvak Marko Oman in podprvak Damjan Hafnar (oba člana KK Calcit Kamnik) sta tudi letos v odlični kegljaški formi in prav zanimivo bo videti, ali bosta lahko ubranila svoji poziciji tudi na letošnjem prvenstvu.

Peter Jantol