Naslovnica / ŠPORT / Kamniški kegljači so si prikegljali naslov državnih prvakov

Kamniški kegljači so si prikegljali naslov državnih prvakov

Kamniško kegljanje je v sezoni 2016/17 ponovno doživelo enega največjih uspehov, ki ga lahko doseže katerikoli kegljaški klub. Po 18-ih odigranih krogih državno ligaškega tekmovanja je 1. moška KK Calcit Kamnik ponovno dokazala, da je najboljša ekipa kegljačev v Sloveniji in osvojila že drugi naslov državnih prvakov v 1.A ligi.

Kamniška ekipa kegljačev je skozi celotno ligaško sezono ohranjala zelo visok nivo kegljanja, kar pojasni kar 16 zmag v 18-ih odigranih tekmah. Do zasluženega naslova državnih prvakov so kegljači prišli po zelo dobro odigrani drugi polovici ligaškega tekmovanja, saj niso doživeli niti enega poraza, svoje tekmece pa so premagovali z zelo visokimi rezultati. Visok nivo igre pojasnjuje tudi statistika ekipnega števila podrtih kegljev, kjer so Kamničani ostale ekipe nadigrali za skoraj 100 kegljev na tekmo v povprečju. Izjemen niz neporaženosti je omogočil ekipi, da so se povzpeli iz 2. mesta, ki so ga zasedali po prvi polovici sezone, na končno 1. mesto po vseh odigranih krogih ligaškega tekmovanja.

Toda najpomembnejša tekma je bila ravno tekma 18. kroga, saj sta se pomerili 2 ekipi, ki sta bili do tega trenutka izenačeni na vrhu ligaške rezultatske tabele. Ekipa KK Ljubelj Tržič in KK Calcit Kamnik sta po 17-ih krogih zbrali 30 točk, zato je o naslovu državnega prvaka odločala zadnja tekma, ki se je odvijala na kamniškem kegljišču. Tekma, kjer je bilo vse na »kocki«, se je odvijala popolnoma po željah kamniških kegljačev, saj so že po prvi polovici tekme vodili z rezultatom 2:1 in 40 kegljev prednosti, v nadaljevanju pa so najbolj izkušeni člani ekipe vodstvo še povišali do končnega rezultata 5:3 in 97 kegljev prednosti.

Izjemno ekipo državnih prvakov sestavljajo: Marko Oman, Žan Grm, Franci Grubar, Jure Starman, Klemen Mahkovic, Matej Turk, Jakob Jančar, Janže Lužan, Damjan Hafnar, trener Franci Spruk in Gašper Burkeljca.

Naslov državnih prvakov je Kamničanom omogočil tudi vstopnico na tekmovanje Svetovnega ekipnega pokala in možnost ponovnega sodelovanja v najmočnejšem evropskem kegljaškem tekmovanju – Liga prvakov.

Z zmago so odlično zaključile tudi dekleta 1. ženske ekipe in končale sezono na 6. mestu 1.A ženske lige, 2. moška ekipa je zasedla 4. mesto v 2 ligi Zahod, 3. moška ekipa se je uvrstila na 4. mesto v 3. ligi Zahod, 2. ženska ekipa pa je zasedla končno 5. mesto v 2. ženski ligi Zahod.

Peter Jantol