Naslovnica / ŠPORT / Kamniški košarkarji z novim trenerjem

Kamniški košarkarji z novim trenerjem

Košarkarski klub Calcit Kamnik je s 1. februarjem v svoje vrste pripeljal novega trenerja Mitjo Kocmurja. Klub se je s 37-letnim trenerjem dogovoril za večletno sodelovanje na področju mladinskega pogona in članske ekipe.

Mitja je trener, ki je v zgodnjih trenerskih sezonah delal z mlajšimi selekcijami v košarkarskih klubih Ježica, Janče in Grosuplje, dobro znanih sredinah za delo z mladimi igralci in igralkami. V teh letih je svoje znanje dodatno podkrepil s študijem na Fakulteti za šport, kjer je leta 2008 tudi diplomiral in pridobil naziv učitelja športne vzgoje. Usmerjal se je v košarko in pridobil trenersko licenco.

Izkušnje iz mladinskega pogona je v sezonah od 2008 do 2015 nadgradil v košarkarskem klubu Grosuplje,  kjer je pridobil izkušnje iz tretje, druge in prve moške slovenske lige kot pomočnik trenerja. Po koncu sodelovanja z Grosupeljčani se je za eno sezono preizkusil v Angliji, kjer je deloval na košarkarski akademiji ter samostojno vodil člansko ekipo v njihovi razvojni ligi.

V svoji karieri je deloval kot glavni trener pionirske ženske reprezentance na Slovenia Ball-u (neuradno prvenstvo za pionirske ekipe), dvakrat pa je dobil vabilo za sodelovanje v štabu mladinske moške reprezentance,  leta 2013 pa je sodeloval na evropskem prvenstvu divizije A v Latviji.

V klubu želijo z novim strokovnjakom še okrepiti delo z mladimi in nadgraditi kvalitetno delo košarkarskih trenerjev,  ki se vsako leto trudijo, da bi kakovostni in vrhunski šport približali mladim košarkarskim generacijam v Kamniku in okolici.

Robert Prosen