Naslovnica / ŠPORT / Kamniški mladi vaterpolist so viceprvaki državnega prvenstva

Kamniški mladi vaterpolist so viceprvaki državnega prvenstva

Mlada selekcija kamniških vaterpolistov je v Kranju zabeležila odličen dosežek, saj so osvojili skupno 2. mesto in tako postali viceprvaki državnega prvenstva.

V Kranju je bil odigran finalni turnir za U13. Ekipa vaterpolistov Vaterpolskega društva Kamnik je v polfinalu premagala Branik iz Maribora 9:2 ter se v finalu pomerila z ekipo kranjskega Triglava, ki je pred tem v polfinalu, z rezultatom 4:3 odpravil Ljubljano.

Finale so kamniški fantje začeli boljše, toda v nadaljevanju, kljub kar nekaj priložnostim, žal niso dosegli zadetka ter finalni dvoboj izgubili z rezultatom 6:1, ter zasedla drugo mesto, kar je kar malo škoda, saj je bila po rednem delu na prvem mestu. Triglav je iz tretjega mesta tako napredoval na prvo mesto, medtem ko je mariborski Branik, ki je bil pred polfinalom četrti, v tekmi za tretje mesto premagal Ljubljano in pristal na končnem tretjem mestu, Ljubljana pa je bila četrta.

Končni vrstni red državnega prvenstva v vaterpolu U13 je tako: 1. Triglav, 2. Kamnik, 3. Branik, 4. Ljubljana.
Za Kamnik so igrali: David Golob in Vasja Gorela Burja, Ažbe Cerar, Aleksander Cerar, Urban Zupan, Vid Felicijan, Marko Pilič, Blaž Nadižar, Matic Kordež, Anej Ostrež, Lukas Zdravkovič Gligorovski, trener: Primož Romšak.

Ko izgubiš si vedno razočaran, verjetno so bili fantje bolj žalostni, kot njihovi starši in ostali člani VD Kamnik, ki se zavedamo, da je uvrstitev v finale vrhunski dosežek, saj se moramo od oktobra do junija na treninge vozit v Kranj.

Ekipa 2004 in mlajši ima naslednjo priložnost, za osvojitev lovorike v mesecu juniju na pokalnem prvenstvu, ki ga organiziramo v Kamniku, do takrat pa pridno trenirat.
V Ljubljani so igrali mladinci z Ljubljana Slovan, fantje so ljubljanske vrstnike premagali 14-7, do konca rednega dela igrajo še proti Braniku, je pa že zdaj znano, da bodo po rednem delu drugi in da se v finalu, ki se igra na dve dobljeni tekmi pomerijo z AVK Triglav.

Člani v sezoni 2017 igrajo zelo dobro, trenutno zasedajo 3. mesto, občutno močnejša sta AVK Triglav in Ljubljana Slovan. Branik iz Maribora so kamniški vaterpolisti premagali dvakrat, s Koprom je bila ena zmaga in poraz, v drugi del prvenstva pa se podajajo s tretjega mesta in upamo na dobre tekme za zaključek DP in da nekaj tekem odigramo tudi na kamniškem bazenu Pod skalo.

V mesecu maju je v Ljubljani kvalifikacijski turnir kadetov za Evropsko prvenstvo, selektor Aleš Komelj pa je v ožji izbor kandidatov za reprezentanco Slovenije letnika 2000, poklical tudi dva člana našega društva: vratarja Martina Miheliča in centra Luka Soklerja.

Dare Homar