Naslovnica / ŠPORT / Kamniški mladinci so sedmi v Sloveniji

Kamniški mladinci so sedmi v Sloveniji

Letošnjo sezono so z zmago končali tudi mladinci Calcit Volleyja, ki so na turnirju za končno peto mesto v Podbočju v prvi tekmi sicer izgubili s Panvito Pomgradom z 1:2, zato pa so v tekmi za sedmo mesto z 2:1 premagali SIP Šempeter. Petega mesta so se veselili Sobočani, ki so bili boljši od Kostanjevice na Krki.

Z eno najmlajših ekip v mladinskem državnem prvenstvu se je Calcit Volley prebil do polfinalnega turnirja, na katerem pa so izgubil proti domači ekipi Pr’ Kopač Brezovica in v prvi tekmi repasaža še proti SIP Šempetru. Kamničani so obe tekmi izgubili z 1:2, brez nastop na finalnem turnirju pa so ostali tudi Šempetrani, ki so morali priznati premoč Brezovčanov, ki so v finalu državnega prvenstva v Kranju po hudem boju izgubili proti Fužinar SijMetalu z 2:3.

Varovanci Gašperja Ribiča so na zadnjem letošnjem turnirju v Podbočju naskakovali končno peto mesto, podobno kot na polfinalnem turnirju pa je bil zanje usoden tie-break, v katerem so bili boljši Sobočani. Dobro formo so soboški mladinci potrdili v tekmi za končno peto mesto, saj so brez izgubljenega niza premagali domačine turnirja. Veliko bolj napeta je bila tekma za sedmo mesto, v njej pa je bil tie-break končno srečen tudi za Kamničanke, ki so v postavi Ambrož Poljanšek, Rok Podbregar, Marko Medved, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Žiga Koncilija, Nik Drnovšek, Urban Blaževič, Luka Blaževič in Gregor Frece osvojili končno sedmo mesto.

»Glede na to, da bodo prihodnje leto še vsi igralci mladinci, kar nekaj med njimi pa je tudi še kadetov, smo s končnim sedmim mestom lahko zadovoljni. Videli smo, da ne zaostajamo veliko za najboljšimi ekipami v Sloveniji, prihodnje leto bo za nas nova priložnost za kakšen bolj odmeven rezultat,« je po turnirju v Podbočju dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja.

Miha Štamcar