Naslovnica / NOVICE / Kamniški novoletni drevesi sta že postavljeni

Kamniški novoletni drevesi sta že postavljeni

Današnji dopoldanski utrip Kamnika je v veliki meri zaznamovalo postavljanje obeh smrek oz. letošnjih mestnih novoletnih dreves na Glavnem trgu in pri Korobaču, ki že naznanjata skorajšnji začetek kamniškega veselega decembra.

Četudi je do novega leta še dober mesec, so priprave na vesele praznične dni v Kamniku že v polnem razmahu. Dela s okrasitvijo mesta je vsako leto kar nekaj, so pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik danes postavili tudi že obe kamniški novoletni drevesi.

Lepo košata smreka že krasi Glavni trg, nekoliko manjša pa je prav tako že postavljena na križišču pri Korobaču.

Postavljanje velikih novoletnih smrek v mestu je logistično kar precej zahtevno in naporno delo, zaradi katerega je za nekaj trenutkov zastal tudi promet, vendar se nihče izmed voznikov, ki so morali nekaj časa morda tudi počakati, ob pogledu na postavljanje kamniških novoletnih dreves ni preveč pritoževal, saj se je najbrž vsak pri sebi vsaj malce že razveselil prihajajočih praznikov.

Delo s postavitvijo obeh mestnih novoletnih dreves seveda še ni končano, saj je potrebno mesto in drevesi še okrasiti z lučkami. Velik del lučk je že napeljanih, še več pa jih bo nameščenih v prihodnjih dneh.

 

Letos bo po mestu znova napeljanih kar nekaj kilometrov lučk, ki bodo nekoliko drugačne, kot smo jih bili vajeni doslej, letos pa z lučkami okrašen in osvetljen tudi zvonik na Šutni. Če bo vse po sreči, pa utegne biti posebnega tudi okrasitev novoletnega drevesa na Glavnem trgu.

Kot smo že napovedali, se bodo novoletne luči v Kamniku letos prižgale v nedeljo, 1. decembra 2019 ob 17. uri, istega dne pa bo že dopoldne moč zadrsati tudi na drsališču, ki se letos znova vrača na Glavni trg.

Razen zanimivega in pestrega programa decembrskih prireditev, ki si ga lahko, če si ga še niste, ogledate tudi na povezavi: Zvečer v mesto – program decembrskega in prazničnega utripa v Kamniku.