Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji doma izgubili proti Mariboru

Kamniški odbojkarji doma izgubili proti Mariboru

Po velikem slavju v finalu pokala Slovenije so odbojkarji Calcita Volleyballa v 1. DOL za moške izgubili še svojo drugo tekmo zapored. Tokrat so jih v kamniški športni dvorani premagali Mariborčani. Že v torek, ob 16. uri, bodo Kamničani v prvi tekmi osmine finala pokala challenge igrali z ukrajinsko ekipo Lokomotiv Harkov, v državnem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto gostovali v Novem mestu.

Calcit Volleyball – Maribor 0:3 (-23, -22, -19)

Po velikem slavju v finalu pokala Slovenije so Kamničani v sredo izgubili v Murski Soboti in se s porazom bolj ali manj že poslovili od boja za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, slabši od drugega mesta pa tudi več ne morejo biti. Zato pa so Mariborčani še v igri za tretje mesto, ki bi jim v modri skupini prineslo nekoliko boljše izhodišče, temu primeren je bil tudi njihov pristop. Z zmago v Kamniku in nekoliko presenetljivo minimalno zmago Panvite Pomgrada na derbiju v Ljubljani imajo varovanci Gregorja Hrovata dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva skupaj s Sobočani 31 točk.

Vendar so prvi niz bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so preko v uvodu tekme razigranega Domna Kotnika povedli z 11:7, z dvema zaporednima točkama Žige Šterna tudi s 17:12. Pred vstopom v končnico niza je Kotnik dosegel še svojo peto točko v prvem nizu za vodstvo z 19:15, toda konec niza je bil popolnoma v znamenju mariborske ekipe. Kamničani so popustili na sprejemu, v napadu je bil nerazpoložen Tonček Štern, zato pa so gostje na servis Vasje Plesca izid na 20. točki izenačili. Še več, Tomaž Horvat je svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, izkoristil jo je Plesec.

Tudi začetek drugega niza je minil v prevladi mariborske ekipe, ki je ob bolj prodornem servisu, čeprav so naredili tudi tri lastne napake, povedla z 10:4. V domači ekipi, ki je imela ob težavah na sprejemu, z izjemo Kotnika in Žige Šterna skorajda ni bilo igralca, ki bi zaključil napad. Kljub temu so se gostom, ki so naredili številne lastne napake, z delnim izidom 4:0 približali na dve točki zaostanka (11:13), vendar so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za štiri točke. Razigrani Plesec je s še enim uspešnim napadom končal tudi drugi niz.

V tretjem nizu so Kamničani dobro začeli, s točko Žana Novljana povedli s 6:2, toda že na šesti točki so gostje z blokom Jureta Kasnika izid izenačili, v nadaljevanju pa vajeti igre prevzeli v svoje roke. Z blokom Tomaža Hrovata so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Tekma je bila s tem praktično odločena, kajti v domači ekipi je bilo preprosto premalo razpoloženih igralcev.

Že v nedeljo ob enih zjutraj se je osem igralcev Calcita že podalo s kombiji v München, od koder bodo poleteli proti Ukrajini, druga skupina bo šla za v glavno mesto Bavarske za njimi tri ure pozneje.

Izjavi po tekmi:

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Maribor je zasluženo zmagal, medtem ko smo mi delovali zelo slabo. Po zmagi v finalu pokala se je pojavila utrujenost, prav tako ni bilo prave želje, tako da smo delovali kot nekakšni utrujeni heroji. Dejstvo je, da se trenutno mučimo, kar ni dobra napoved za pokal challenge.«

Gregor Horvat, trener Maribora: »Fantje si zaslužijo vse čestitke. Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, vendar smo bili v nadaljevanju boljši tekmec in zasluženo prišli do zmage. Dokazali smo, da lahko igramo proti vsaki ekipi v državnem prvenstvu, kar je dobra napoved za nadaljevanje sezone.«

Miha Štamcar