Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji se bodo danes v Pliberku pomerili za tretje mesto

Kamniški odbojkarji se bodo danes v Pliberku pomerili za tretje mesto

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Pliberku izgubili z ACH Volleyjem z 0:3 (-23, -17, -18). Kamniški odbojkarji se bodo v soboto pomerili v tekmi za tretje mesto. Tekma se bo začela ob 17. uri.

ACH Volley – Calcit Volley  3:0 (23, 17, 18)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Tillmann (Madžarska), Schimpl (Slovaška.

ACH Volley: Kovačič (L), Purič, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 14, Okroglič 7, Mantha, Vilimanović 2, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Polujan 4. Trener: Matija Pleško.

Calcit Volley: Hribart (L), Golob (L), Jereb, Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 7, Štalekar 8, Kvas, Lakner 8, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Ivković, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

V lanski sezoni so Kamničani v polfinalu srednjeevropske presenetili Ljubljančane in se uvrstili v finale, v katerem so nato morali priznati premoč Posojilnice Aich/Doba. Tokrat so obstali v polfinalu in se bodo jutri pomerili v tekmi za tretje mesto proti poraženi ekipi iz dvoboja med domačini turnirja in Union Raiffeisen Waldviertlom.

Najbolj izenačen je bil uvodni niz, vendar so bili tudi v njem ves čas v prednosti ljubljanski odbojkarji. Do prve večje prednosti so prišli na servis Uroša Pavlovića, ki je dosegel tudi asa ter po bloku Matica Videčnika, ko so Kamničanom pobegnili za pet točk (9:4). Z asom Primoža Vidmarja so se jim kamniški odbojkarji približali na dve točki zaostanka (11:13), po lasti napaki ACH Volleyja pa je na 17. točki sledilo izenačenje, čeprav so pred tem »oranžni« vodili že s 17:13. Pred vstopom v končnico so aktualni državni prvaki spet prišli do treh točk prednosti (21:18), v napeti končnici pa je Jan Pokeršnik izkoristil drugo zaključno žogo.

V drugem nizu so varovanci Aleša Hribarja aktualnim državnim prvakom sledili le v uvodu niza, toda po izidu 5:5 so z bloki – kar tri je dosegel Uroš Pavlović – Ljubljančani prišli kar osmih točk prednosti (14:6), dokončno pa je usodo kamniške ekipe zapečatil Jure Okroglič, saj je ACH Volley povedel že z neulovljivih 20:9.

Tudi v tretjem nizu so imeli kamniški odbojkarji težave z učinkovitostjo v napadu, čeprav njihov sprejem niti ni bil veliko slabši od ljubljanskega. Toda v napadu niso imeli dovolj razpoloženih igralcev, tako da so si na servis Jureta Okrogliča Ljubljančani priigrali šest točk prednosti (10:4). Ko so se jim Kamničani so točko Saše Štalekarja približali na točko zaostanka (12:13), je nekoliko zadišalo po preobratu, a le za trenutek, kajti po dveh asih Petra Đirlića je bilo že 18:13 za ACH Voley. Visoke prednosti ljubljanska ekipa ni več izpustila iz rok in je zasluženo prišla do zmage.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo se po visokem zaostanku še vrnili v igro, vendar nam kaj več ni uspelo. ACH Volley ima visoko ekipo, kar s pridom izkorišča predvsem z blokom in nocoj so bili v tem elementu igre precej boljši od nas, ob tem pa so naredili še manjše število lastnih napak. V tistih težjih situacijah so oni čakali na drugo, tretjo priložnost, mi pa smo že takoj naredili napako. Ni kaj, vsekakor jim moram čestitati, mi pa se bomo skušali čim bolje pripraviti za jutrišnjo tekmo za tretje mesto.«

Miha Štamcar