Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji se odpravljajo po svoj drugi finale srednjeevropske lige

Kamniški odbojkarji se odpravljajo po svoj drugi finale srednjeevropske lige

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v Zwettlu še v sredo in četrtek še četrtič nastopili na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. V prvi polfinalni tekmi se bodo v sredo, ob 18. uri, pomerili z zagrebško Mladostjo, s katero so v letošnji sezoni v gosteh zmagali, doma pa izgubili. Ob 20. uri bo v Zwettlu še drugi polfinalni obračun med domačo ekipo Union Raiffeisen Waldviertel in branilcem naslova, ACH Volleyjem. Tekma za tretje mesto bo na sporedu v četrtek, ob 18. uri, po njej pa bo še veliki finale.

Do zdaj so kamniški odbojkarji na zaključnih turnirjih srednjeevropske lige igrali trikrat. Na svojem prvem, pred tremi leti, so v dvorani Tivoli osvojili tretje mesto, predlani so bili po zmagi nad ACH Volleyjem v polfinalu, drugi, lani pa so jih v polfinalu zaustavili prav Ljubljančani, Kamničani pa so bili na koncu tretji. V letošnji sezoni so bili slovenski podprvaki v rednem delu tekmovanja nekaj časa na prvem mestu, na koncu pa so bili tretji, saj so v zadnji tekmi doma izgubili z Mladostjo. S to zmago so Zagrebčani tudi potrdili nastop na zaključnem turnirju, medtem ko so si Kamničani to zagotovili že pred zadnjim krogom.

»Zadnjo medsebojno tekmo je Mladost resnično odigrala na vrhunski ravni, mi pa zagotovo ne tako, kot bi si želel. Zdaj imam ponovno priložnost, da pokažemo, da je bil to naš slab dan in dokažemo, da smo boljši od njih. Zavedamo pa se, da ima Mladost dobro ekipo in če jo bomo želeli premagati, bomo morali igrati res dobro odbojko. Vso tekmo bo treba pritiskati s servisom, na drugi strani držati sprejem biti ofenzivno bolj uspešni, kot smo bili na sobotni tekmi s Krko, ko je bil blok na zadovoljivi ravni. Ne pa tudi proti Mladosti ob tistem porazu. Upam, da bomo bili tudi v tem elementu v sredo bolšji,« se je sobotne prvenstvene tekme s Krko na kratko dotaknil  Ribič.

Če so prejšnjo sredo Kamničani proti Salonitu prikazali vrhunsko predstavo, je bila le tri dni pozneje slika proti Krki popolnoma drugačna. In to je tisto, kar njihovega trenerja najbolj skrbi.

»V nedeljo sem si še enkrat v miru pogledal sobotno tekmo. Namesto da bi tretji niz mirno pripeljali do konca, ko smo vodili s 23:21, smo naredili dve nerazumljivi napaki in zašli v težave. Statistični podatki sicer nekaj pokažejo, vendar so na igrišču določeni trenutki, ko z lastnimi napakami samim sebi otežimo delo. To je tisto, kar nam manjka, da bi tekme zaključevali z boljšim končnim izidom. Tudi v sredo bo to potrebno,« opozarja trener Kamničanov, ki se zaveda, da je ena od zagrebške ekipe v tem, da v tej zasedbi igra že nekaj časa skupaj.

»Zagrebčani imajo visoko ekipo, njihova značilnost je, da so na igrišču zelo disciplinirani, in če jih s servisom ne oddaljiš od mreže, je proti njim težko igrati. ACH Volley jih je v začetku februarja v polni zasedbi v gosteh komaj premagal s 3:2. Eden od ključev do zmage bo zagotovo v servisu in sprejemu, v napadu pa bomo morali delovati bolj raznovrstno. To zadnjo tekmo smo igrali preveč predvidljivo, samo preko Milosza Hebde in Bojana Jordanova, zato bo treba več igrati tudi preko prvega tempa, bolj se bo moral vključiti še drugi sprejemalec. Ali bo to Jan Planinc ali Domen Kotnik, ne glede na to, kdo bo igral, bo moral dati večji delež. V tem vidim recept za boljšo predstavo in zmago.«

Konec novembra na prvi medsebojni tekmi v Zagrebu so s 3:1 slavili kamniški odbojkarji, ki so v svojih vrstah imeli več razpoloženih igralcev, v zagrebški ekipi pa je izstopal korektor Ivan Raić. Pred dobrimi 14 dnevi so v Kamniku prevladovali varovanci trenerja Rada Malevića, ki so tudi brez Raića nadigrali Calcit Volley. Kako bo v Zwettlu?

Spored zaključnega turnirja v Zwettlu

Sreda, 4. marec

  • Polfinale: Calcit Volley – Mladost Zagreb (18.00), Union Raiffeisen Waldviertel – ACH Volley (20.00)

Nedelja, 5. marec

  • Tekma za tretje mesto (18.00)
  • Finale (20.00)