Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji še verjamejo v preobrat

Kamniški odbojkarji še verjamejo v preobrat

Tudi na drugi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške so slavili odbojkarji ACH Volleyja, vendar so v taboru Calcit Volleyja čvrsto odločeni, da podaljšajo boj za naslov državnega prvaka. Da bi svoj cilj dosegli, bodo morali na tretji finalni tekmi končnice v dvorani Tivoli prvič v letošnji sezoni premagati Ljubljančane. Na prvi tekmi so bili blizu, tretja bo na sporedu v četrtek, ob 18. uri.

Po dobri igri na prvi tekmi, ko so imeli tudi dve zaključni žogi za zmago, so Kamničani v ponedeljek z veliko mero optimizma vstopili v drugi letošnji obračun za naslov državnega prvaka. Na svoji strani so imeli tudi polno dvorano, česar pa niso znali unovčiti. Do 20. točke v uvodnem nizu so bili enakovredni gostom iz Ljubljane, ki so v nadaljevanju zagospodarili na igrišču.

»Padli smo v vseh elementih odbojkarske igre, najbolj na servisu in sprejemu. Na drugi strani so Ljubljančani odlično servirali, tako da smo imeli veliko težav na sprejemu in še tisto, kar smo sprejeli, smo slabo izkoristili. Na tla so nam padale ‘lahke’ žoge, v napadu smo bili premalo učinkoviti, vse to se je potem nabralo v naših glavah, da nismo našli ustreznih rešitev, tako da je bil poraz neizbežen,« je o vseh težavah svoje ekipe na drugi finalni tekmi končnice spregovoril Sašo Štalekar, bloker Calcit Volleyja.

Tako se je še peta od šestih letošnjih medsebojnih tekem z ACH Volleyjem za Kamničane končala brez osvojenega niza. »Mislim, da ni bojazni, da bi se vrnil kompleks ACH Volley. Mislim, da smo ga premagali na prvi tekmi, ko so nas le malenkosti ločile od zmage. Žal jih nismo izkoristili, zato pa so jo Ljubljančani, ki imajo ob kakovostni prvi zasedbi še dolgo klop. Se je pa na drugi tekmi še enkrat več pokazalo, da je težko igrati z njimi, ko imajo idealen sprejem. Na prvi smo jih z blokom in servisom še nadzorovali, na drugi ne več.«

Dejstvo je, da so varovanci Aleša Hribarja zdaj v zelo težkem položaju, ne pa tudi nerešljivem. V dvorani Tivoli so pogosto prikazali odlično igro, tako je bilo tudi pred tednom dni, vendar bodo morali vso tekmo držati sprejem, prav tako bodo morali več narediti s svojim servisom. Tudi v napadu bo moralo biti več razpoloženih igralcev.

»V preteklosti na odločilnih tekmah običajno nismo bili pravi, verjamem, da se bo to zdaj spremenilo. Zavedamo se, da ni še vse izgubljeno, vsekakor pa bomo morali v tekmo vstopiti z drugačno miselnostjo in se boriti za vsako žogo. Prvenstvo ne bo odločeno vse do zadnje točke, vsekakor pa bomo naredili vse, da v letošnji sezoni pred svojimi navijači odigramo še eno tekmo. V ponedeljek so odlično opravili svoje delo, spodbujali so nas do zadnje točke, zato mi je še toliko bolj žal, da nismo pokazali boljše igre in naredili tekmo bolj zanimivo. Upam, da nam bo to zdaj uspelo v četrtek in da se še enkrat vrnemo v Kamnik,« je odločen edini reprezentant v dresu Calcit Volleyja.

Miha Štamcar