Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so gostom iz Kaštele prepustili le 48 točk

Kamniški odbojkarji so gostom iz Kaštele prepustili le 48 točk

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga srednjeevropske lige doma  s 3:0 (15, 10, 23) premagali Mladost Ribola Kaštelo. Svojo predzadnjo tekmo rednega dela srednjeevropske lige bodo igrali v ponedeljek, 27. januarja, ko bodo v Zwettlu, kjer bo 4. in 5. marca tudi zaključni turnir, igrali z domačo ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

Calcit Volley – Mladost Ribola Kaštela 3:0 (15, 10, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Schirmbacher, Petsche (oba Avstrija).

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar, Koncilja 5, Mihalj 7, Hebda 18, Jordanov 9, Planinc, Brulec 1, Kvas, Lakner, Kotnik 12, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Mladost Ribola Kaštela: De Marchi, Cvijović Perić, Solbrig 6, Giljanović 3, Matoković 7, Ivić, Medan, Zeljković 3, Cikojević 3, Šućur 1, Pervan (L), Palić (L), Jureta, Šuker, Bašić (L). Trener: Ivan Rančić.

Nepričakovan poraz v polfinalu pokala Slovenije proti Merkur Mariboru se je v izredno pomembni tekmi za kamniške odbojkarje v srednjeevropski ligi poznal na tribuni kamniške športne dvorane. Toda navkljub malemu številu gledalcev so Kamničani prikazali eno boljših iger v letošnji sezoni, predvsem to velja za prva dva niza, v tretjem pa so bili v končnici dovolj zbrani, da so do treh točk prišli po le 61 minutah igre.

Varovanci Gašperja Ribiča so v dvoboj s Kaštelani, ki so jih v gosteh premagali s 3:1, krenili zelo odločno, pritisnili so s servisom in z uspešnim napadom Bojana Jordanova povedli z 8:2. Do še večje prednosti so prišli z blokom Danijela Koncilje, saj so hrvaškim odbojkarjem pobegnili za osem točk (11:3). Po drugem polminutnem odmoru se je Kaštela še približala na štiri točke zaostanka (11:15), toda na servis Milosza Hebde in po bloku Ivana Mihalja, ki je prvič dobil priložnost za igro v kamniškem dresu, je bilo že neulovljivih 19:11, niz pa je končal Jordanov.

Tudi drugi niz se je začel v znamenju domače ekipe, ki je z dvema zaporednima točkama Hebde povedla s 3:0, Poljak v dresu Calcit Volleyja pa je z dvema zaporednima asoma poskrbel tudi za vodstvo s 7:2. Vendar to nista bila njegova zadnja servisa v tej seriji, saj je izvajal še dva, pri zaostanku sedmih točk pa je gostujoči trener Ivan Rančić vzel še svoj drugi polminutni odmor, a se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, kajti po uspešnem napadu Domna Kotnika in lastni napaki gostov, je bilo na semaforju že 15:5 za Calcit Volley. Vendar se Kamničani niso zaustavili, zadnjo točko v drugem nizu je dosegel Jordanov, gosti pa so ostali le pri desetih osvojenih točkah.

Gostje, ki so do zdaj v devetih tekmah zmagali štirikrat, in še niso izgubili vseh možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, so v tretjem nizu z asom Francesca De Marchija prvič na tekmi povedli (4:3), v izenačenem nadaljevanju pa so prav tako na servis De Marchija prišli tudi do dveh točk prednosti (17:15). Na 18. točki je sledilo izenačenje, v napeti končnici, v kateri so gostje z blokom povedli s 23:22, pa so Kamničani preko Jordanova izkoristili prvo zaključno žogo in naredili korak več proti zaključnemu turnirju.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Za nas je bila to zelo pomembna tekma, kajti po nesrečnem sobotnem porazu v pokalu Slovenije, smo potrebovali dobro igro. V prvih dveh nizih nam je to tudi uspelo, zelo dobro smo delovali v bloku in obrambi, ves čas smo pritiskali tudi s servisi. Najboljši smo bili prav v elementih igre, na katerih smo v zadnjem času največ delali. V tretjem nizu smo morda naredili kakšno napako preveč, vendar smo kljub temu tekmo zaključili z zmago.«

Igor Rančić, trener Mladost Ribola Kaštele: »Po treh tednih je bila to naša prva tekma, poleg tega smo prišli brez prvega podajalca, ki je za našo zelo igro pomemben. Francesco De Marchi je šele nedavno tega podpisal z nami, ob tem pa leto dni ni igral. Vendar moramo priznati, da so domačini prva dva niza odigrali zelo dobro in šele v tretjem nizu smo prišli do svoje igre, toda na koncu je vendarle odločila večja kakovost Kamničanov, ki jim v nadaljevanju želim čim več uspeha v boju za uvrstitev na zaključni turnir.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec