Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so se po dramatičnem boju uvrstili v drugi krog pokala Challenge

Kamniški odbojkarji so se po dramatičnem boju uvrstili v drugi krog pokala Challenge

Odbojkarji Calcit Volleyja so se po hudem boju na gostovanju v Näfelsu uvrstili v drugi krog pokala Challenge. Na prvi tekmi pred tednom dni so pred svojimi navijači premagali Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23), v gosteh pa so izgubili z 2:3 (26, -23, -19, 23, -). V drugem krogu se bodo pomerili s finsko ekipo Savo Volley Kuopio. Prva tekma bo na sporedu med 17. in 19. decembrom na Finskem, v soboto, 8. decembra, pa bodo Kamničani v domači športni dvorani v osmem krogu 1. DOL gostili Maribor. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Biogas Volley Näfels – Calcit Volley  3:2 (-26, 23, 19, -23, 10)

Näfels – Dvorana Linth Arena, gledalcev 250, sodnika: Nisancioglu (Turčija), Kolos (BiH).

Biogas Volley Näfels: Küng, Harksen 7, Canazza 8, Yoder 14, Hagenbuch (L), Süess 1, Hudzik 16, Papangelopoulos, Aebli, Wetzel, Roos 10, Mantekas 11. Trener: Dalibor Polak.

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 10, Golob (L), Jereb 4, Ratek 2, Vidmar 19, Babkov, Štalekar 7, Lakner 1, Kotnik 6, Štembergar Zupan 12, Ivković 4, Rotar. Trener: Aleš Hribar.

Odbojkarji Calcit Volleyja so v Švico odpotovali brez svojega kapetana in prvega korektorja Maxsona Pereire, ki je poškodovan, tako da je namesto njega na tem mestu zaigral nekdanji kapetan Andrej Štembergar Zupan. Prav Na prvi tekmi v Kamniku so slovenski državni in pokalni podprvaki sicer zmagali s 3:0, vendar prvi in tretji niz na razliko, kar je bilo dovolj veliko opozorilo zanje, da jih v Näfelsu čaka vse prej, kot lahko delo.

Da bo temu res tako, je potrdil uvodni niz, v katerem so domačini Kamničanom pobegnili že za šest točk (16:10). V njihovih vrstah je bil razigran Lucas Yoder, ki se je izkazal tudi z dvema blokoma, medtem ko so imeli gostje težave z učinkovitostjo v napadu. Toda v nadaljevanju niza se je razigral Primož Vidmar, ki je bil nerešljiva uganka za domače blokerje. Do vstopa v končnico niza so domačini vodili le še za dve točki (21:19), varovanci Aleša Hribarja izkoristil drugo zaključno žogo.

Drugi niz se je za gostujočo ekipo začel obetavno, a le do nekdanjega prvega tehničnega odmora, saj bi ob njem, če bi še obstajal, vodili s tremi točkami prednosti. Vendar pa nadaljevanje za Kamničane ni bilo več tako uspešno, v domači ekipi sta se Yoderju pridružila še Ioannis Mantekas in Damian Hudzik, ki se je izkazal predvsem v bloku, tako da je Näfels povedel s 16:13, nato pa vodstva ni več izpustil iz rok. Domačini so prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje, izkoristili so drugo.

Težave na sprejemu in v napadu so se v kamniški ekipi nadaljevali tudi v tretjem nizu, ki je bil do desete točke še izenačen, nato pa so Švicarji prišli do kar šestih točk prednosti (19:13). Delo so jim nekoliko olajšali tudi odbojkarji Calcit Volleyja z velikim številom lastnih napak, ki so z neprepričljivo igro nadaljevali tudi v četrtem nizu. V njem so do enajste točke še sledili domačinom, ki so si pred vstopom v končnico niza priigrali pet točk prednosti (20:15). Vendar se tokrat kamniški odbojkarji niso predali, saj so se Näfelsu približali le na točko zaostanka (21:22), v dramatični končnici pa so izkoristili prvo zaključno žogo za uvrstitev v drugi krog pokala Challenge.

V tie-breaku so Hribarjevi varovanci popolnoma popustili, domačinom niso več nudili pravega odpora, toda svoj osnovni cilj so dosegli z zmago v prvem in četrtem nizu.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec