Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so sezono začeli z zmago

Kamniški odbojkarji so sezono začeli z zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem krogu 1.DOL za moške v kranjski dvorani Planina s 3:0 (18, 21, 24) premagali domačo ekipo Hiša na kolesih Triglav. Že v petek, 19. oktobra, se bodo ob 19.30 prvič v letošnji sezoni predstavili tudi svojim navijačem, ko bodo v športni dvorani Kamnik gostili Panvito Pomgrad.

Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley  0:3 (-18, -21, -24)

Kranj – Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Seifried (Maribor), Ortl (Polzela).

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 3, Bregant 15, Kos 3, Bošnjak 9, Pernuš, Mali 2, Libnik (L), Jenko 7, Kök 1. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Pereira 6, Hribar (L), Bregar 8, Golob (L), Jereb 4, Ratek, Vidmar 1, Babkov 7, Štalekar 4, Kvas, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan 6.Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so se z novim trenerjem Alešem Hribarjem na klopi prvič v novi sezoni na uradni tekmi predstavili kranjskim navijačem, ki so v tekmi z veliko lastnimi napakami, predvsem to velja za domačo ekipo, videli zmago gostov. Zanimivo je, da nihče od odbojkarjev Calcit Volleyja ni dosegel več kot deset točk, na sprejemu pa se je izkazal libero Klemen Hribar, ki je imel 86-odstotno uspešnost.

V prvem nizu sta bila nasprotnika dolgo enakovredna, vendar so bili ves čas v prednosti Kamničani, ki so do prve večje prednosti z asom Matije Jereba, ko so domačinom pobegnili za tri točke (14:11). Čeprav je domači trener vzel polminutni odmor, to ni prineslo preobrata, zato je pri zaostanku petih točk (12:17) posegel še po drugem. A tudi to ni zaustavilo Kamničanov, ki so uvodni niz zanesljivo dobili.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Kranjčani s štirimi zaporednimi točkami povedli s 4:2, kar je bilo tudi njihovo prvo vodstvo na tekmi. Z dobrimi servisi Janka Breganta so domačini prišli tudi do štirih točk prednosti (11:7), vendar je v kamniški ekipi Andrej Štembergar Zupan s tremi zaporednimi točkami znižal zaostanek le še na točko (14:15). Na 17. točki je sledilo izenačenje, v končnici pa so bile na njihovi strani tudi izkušnje, kar jim je prineslo vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so na servis Jureta Laknerja odbojkarji Calcit Volleyja povedli s 7:4, ker pa v prvi slovenski ligi ni več tehničnih odmorov, je bil Sašo Rop prisiljen vzeti polminutni odmor. Toda to še ni zaustavilo razigranih gostov, pri katerih je Matija Jereb razigral soigralce in pri 7:12 so Kranjčani vzeli še svoj drugi polminutni odmor. Po njem so se domačini le prebudili, vztrajno nižali svoj zaostanek in na 21. točki je Miha Mali izenačil izid. Po novi točki Breganta so domačini celo prišli do vodstva, v napeti končnici pa so bili bolj zbrani Kamničani, ki so vpisali prve tri točke v letošnji sezoni.

Miha Štamcar