Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so v 60 minutah strli odpor zagrebške Mladosti

Kamniški odbojkarji so v 60 minutah strli odpor zagrebške Mladosti

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige v domači športni dvorani premagali zagrebško Mladost s 3:0 17, 19, ). Z zmago so potrdili trenutno drugo mesto v tem tekmovanju, vendar imajo tri tekme več kot tretjeuvrščeni ACH Volley, s katerim se bodo v ponedeljek, 15. februarja, ob 20. uri, pomerili v 20. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške.

Calcit Volley  – Mladost Zagreb  3:0 (17, 19, 11)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Milojević (Ljubljana), Markelj (Bled).

Calcit Volley: Kos 17, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina 17, Gasparini 5, Hebda, Klobučar, Jerončič 9, Brulec 4, Beravs, Štalekar 5, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

Mladost Zagreb: Višić 2, Cvanciger, Nikačević 5, Mitrašinović 4, Bakonji 2, Šarčević (L), Jurić, Radoš (L), Vasko, Radoš (L), Vranješ 6, Đukić 3, Vojak 6, Zeljković 2. Trener: Davor Meringer.

Kamničani, ki so si v nedeljo, z zmago v Pliberku, že zagotovili nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 27. in 28. februarja v Zwettlu, so v dvoboj z zagrebško Mladostjo krenili neobremenjeno in sproščeno. Domači trener Gregor Jerončič je tako lahko odpočil nekatere svoje varovance, ki jih v ponedeljek čaka derbi z ACH Volleyjem.

V prvem nizu je bil izid izenačen le do pete točke, po dveh uspešnih napadih Mitje Gasparinija in bloku Martina Kosmine pa so Zagrebčani prvič zaostajali za tri točke (8:5). Do odločilne prednosti so domači odbojkarji prišli na servis Kosmine, ko so vodstvo s 15:13 povišali na 19:13. Zadnjo točko je z asom dosegel Timotej Gal Kos, v prvem nizu pa so Kamničani prevladovali predvsem v bloku, saj so v elementu igre kar sedemkrat zaustavili napad gostov.

Tudi v drugem nizu je kamniška ekipa nadaljevala z učinkovito igro v napadu. Razpoložen je bil predvsem Kosmina, ki je tudi dosegel točko za vodstvo s 17:10. Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkarjev, ki so še naprej pritiskali z začetnim udarcem, v napadu se je Kosmini pridružil še Kos, letošnja okrepitev Calcit Volleyja pa je tako kot v uvodnem nizu, z asom potrdil vodstvo Kamničanov z 2:0 v nizih.

Razpoloženi Kamničani so dobro krenili tudi v tretji niz, v katerem so z asom Roka Jerončiča Zagrebčanom pobegnili za štiri točke (7:3). Čeprav ni tekma odločala o ničemer več, so domači odbojkarji nadaljevali z zbrano igro in po asu Saše Štalekarja povedli že z 12:7. S tem pa težav za Zagrebčane še ni bilo konec, kajti po novem uspešnem napadu Kosa so zaostajali že za sedem točk (7:14). Po polminutnem odmoru Davorja Meringerja je Rok Jerončič z dobro odigranim prvim tempom bolj ali manj zapečatil usodo Mladosti, ki se je tako morala sprijazniti še s svojim sedmim porazom v letošnji srednjeevropski ligi. Ob tem pa ima na svojem kontu le dve zmagi. Zadnjo točko na tekmi je dosegel najbolj učinkovit igralec tekme, Martin Kosmina.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec