Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so v Novem mestu zajezili Krko

Kamniški odbojkarji so v Novem mestu zajezili Krko

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji prvi letošnji tekmi v 11. krogu 1. DOL za moške v Novem mestu premagali domačo Krko s 3:1 (21, 23, -21, 15). S 26 točkami so še naprej na drugem mestu prvenstvene lestvice, prihodnjo soboto pa bodo ob 19.30 v domači športni dvorani gostili vodilni ACH Volley. V sredo, 16. januarja, bodo kamniški odbojkarji ob 20. uri, na povratni tekmi drugega kroga pokala Challenge igrali s finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

Krka – Calcit Volley  1:3 (-21, -23, 21, -15)

Novo mesto – Športna dvorana Marof, gledalcev 120, sodnika: Kern (Kranj), Mesarič (Murska Sobota).

Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič 5, Vrhovšek 4, Kosmina 18, Gorše, Kafol, Koncilja 6, Pucelj (L), Kumer, Lindič, Renko, Turk 17, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Calcit Volley: Hribar, Bregar 16, Golob (L), Jereb 1, Ratek, Vidmar 15, Babkov 8, Štalekar 17, Lakner 1, Kotnik (L), Štembergar Zupan 16, Ivković 1.Trener: Aleš Hribar.

Kamničani, ki so na zaključnem turnirju pokala Slovenije minulo leto končali s porazom v finalu proti ACH Volleyju, so leto 2019 začeli z zmago v Novem mestu. Čeprav z igro niso blesteli, predvsem to velja za prve tri nize, njihova zmaga navkljub izgubljenemu tretjemu nizu ni bila vprašljiva, toda že čez teden dni bodo morali prikazati veliko boljšo igro, če bodo želeli premagati ACH Volley, še pred tem pa jih v sredo čaka nič manj pomemben obračun s finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

Kamničani so dvoboj z novomeško ekipo začeli oslabljeni, brez Klemna Hribarja na mestu prostega igralca, že tako pa v ekipi ni bilo kapetana Maxsona Pereire, ki okreva po operaciji. Ker je imel manjše težave s prstom na roki tudi drugi libero, Metod Golob, je na tem mestu zaigral Domen Kotnik, tudi v tako oslabljeni zasedbi pa so bili Kamničani v prvem nizu boljši nasprotnik. Do sredine niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, do odločilne prednosti pa so gostje prišli pred vstopom v končnico niza, ko so domačinom pobegnili za štiri točke (20:16).

V drugem nizu so bili uvodoma boljši Novomeščani, ki so imeli v svojih vrstah razigranega Martina Kosmino, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 8:5. Domači odbojkarji so vodili tudi še s 14:10, vendar sta bili ekipi na 15. točki že izenačeni. V izenačeni končnici so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi tretji niz je bil v glavnem izenačen, ob Kosmini pa je največ preglavic Kamničanom s svojimi servisi povzročal Valentin Turk, ki je ob koncu tekme zbral kar šest asov. Prav po njegovi zaslugi so Novomeščani v končnico vstopili s prednostjo treh točk (22:19), to pa jim je zadostovalo za osvojeni niz.

Toda v četrtem nizu so Kamničani le prikazali igro, ki se za slovenske državne in pokalne podprvake spodobi. Predvsem so zmanjšali število lastnih napak, v bloku sta blestela Sašo Štalekar z osmimi bloki ob koncu tekme in Miha Bregar s štirimi, oba sta bila učinkovita tudi v napadu, kjer sta se jim pridružila še Primož Vidmar in Andrej Štembergar Zupan. Že ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru so odbojkarji Calcit Volleyja vodili s 16:10, pri njihovem vodstvu z 21:13 pa je bila tekma odločena.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Že pred tekmo sem poudarjal, da je Krka dvignila raven svoje igre, saj dela bistveno manj lastnih napak, kot jih je na začetku sezone. Za nameček smo v tekmo vstopili brez Klemena Hribarja, tako da je na mestu libera igral Domen Kotnik, saj ima tudi Metod Golob težave s poškodbo, kar se nam je v sami disciplini v igri poznalo. Odlično serversko partijo je imel v domači ekipi danes Valentin Turk, ki nam je povzročal veliko težav. Skratka, za nami je težka tekma, v kateri smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage in navkljub izgubljenemu nizu sem zadovoljen.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec