Naslovnica / NOVICE / Kamniški skakalni upi preizkusili Mini Planico

Kamniški skakalni upi preizkusili Mini Planico

V švicarskem Engelbergu so se danes slovenski orli borili za zmago, v Kamniku pa so se na mobilni skakalnici Mini Planica bodoči upi slovenskih smučarskih skokov šele kalili. Na Glavnem trgu so se s pomočjo nekdanjega športnega asa Francija Petka otroci namreč lahko preizkušali v svojih prvih skakalnih poskusih.

mini planica kamnik 2

Mini skakalnica, katere prednost je možnost uporabe v vseh letnih časih, je svojo turnejo po slovenskih mestih začela letošnjega januarja. Prilagojena je otrokom, tudi začetnikom na smučeh, in preizkušeno varna za uporabo pod strokovnim nadzorom.
mini planica kamnik 3
Za uspešne skoke se je seveda potrebno najprej dobro ogreti in primerno opremiti. Skupno popoldne so tako otroci z vodjo skakalnice Francijem Petkom začeli z osnovnimi vajami in preverjanjem izgleda varno opremljenega skakalca. Sledil je še prikaz pravilne tehnike, potem pa se je težko pričakovana zabava lahko začela.

mini planica kamnik 5

V slovenskem prostoru so smučarski skoki med bolj priljubljenimi športi, tudi mini skakalnica pa je eden od inovativnih načinov promocije Planice in predvsem njenih skritih sporočil, ki so v času velikega skakalnega dogodka potisnjena nekoliko v ozadje. Kar res šteje je to, da se otroci učijo premagovati strah in vztrajati težavam navkljub. Vsak uspešno izveden skok pa izboljša njihovo samozavest in še poveča željo po nadaljnjem udejstvovanju, s tem pa je cilj, spodbuda h gibanju, več kot dosežen.
mini planica kamnik 4
V mestnem jedru Kamnika je imel danes vsak izmed sodelujočih otrok možnost s hitrostjo drveti po skakalnici in sovrstnikom dokazati svoj pogum. Glede na njihove odzive in široke nasmehe je dogodek več kot uspel.

Besedilo in fotografije: Sara Vidmar
Zavod za šport in turizem Občine Kamnik