Naslovnica / ŠPORT / Kamniški tenisači so obstali v prvi ligi
Na fotografiji so od leve proti desni: Aljaž Jeran, Gregor Horvat, Boštjan Repanšek, Nejc Lemič, Domen Korelc, Urban Čevka, Tristan Lukas Nickel Koželj, Mark Svoljšak

Kamniški tenisači so obstali v prvi ligi

Igralci Tenis kluba Kamnik so lani v drugi slovenski članski ligi zmagali  in si s tem priigrali prvoligaški status, ki so ga letos uspeli ohraniti.

V letošnji ligi je nastopilo osem ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, Kamničani so igrali skupaj z ekipami Slovana iz Ljubljane, Ptuja in Krškega.  Osnovni cilj pred začetkom lige je bil obstanek, za kar bi zadostovala že ena zmaga. Ekipi Slovana in Ptuja sta imeli v svojih vrstah nekaj odličnih igralcev, ki so celo na ATP lestvicah (Semrajc, Žitnik, Rola), zato je bilo najbolj realno, da si  Kamničani prvoligaški status zagotovijo v tekmi s Krškim.

Tekma proti Slovanu je potekala po napovedih, Ljubljančani so zmagali z izidom 5/2, za njih sta zaigrala tako Janez Semrajc kot Tilen Žitnik, kar se v nadaljevanju lige proti drugim ekipam ni več ponovilo.

Druga ligaška tekma je za Kamničane pomenila pravo razočaranje, saj so na Ptuj po novici, da za domače ne bo zaigral njihov najboljši igralec Blaž Rola, odpotovali z veliki pričakovanji. Na Ptuju jih je pričakal dež, tekma se je odigrala v dvorani, kjer pa so Kamničani zaradi specifičnih pogojev (slabša svetloba, hitrejša podlaga) precej slabši kot na prostem. Poraz s 6/1 je pomenil, da bo o obstanku v prvi ligi res odločala tekma v Krškem.

Novica, da na tej tekmi  zaradi poškodbe ne bo zaigral Urban Čevka, ki je odličen predvsem v igri dvojic, ni bila najboljši uvod v tekmo, kamniška mlada ekipa (Aljaž Jeran in Tristan Lukas Nickel Koželj sta še najstnika) je bila pred veliko preizkušnjo. Tekma po petih dvobojih posamezno še ni bila odločena, Kamničani so vodili s 3/2. Če bi oba dvoboja dvojic domačini zmagali, bi si oni zagotovili obstanek.

Ko je bilo najtežje, so Kamničani pokazali najboljši tenis, brez večjih težav so dobili oba dvoboja dvojic, za kar so najbolj zasluženi izkušeni Boštjan Repanšek, Mark Svoljšak in Domen Korelc.

Osnovni cilj, to je obstanek v ligi, je torej dosežen, tudi prihodnje leto bomo v Kamniku lahko spremljali prvoligaške tekme. Za Kamnik so v letošnji sezoni igrali Mark Svoljšak, Urban Čevka, Boštjan Repanšek, Domen Korelc, Anže Čevka, Aleš Pogačar, Aljaž Jeran, Tristan Lukas Nickel Koželj, Aljaž Burja, Gregor Horvat, Janez Makovec, Nejc Lemič in Andraž Kranjc.

Tenis klub Kamnik