Naslovnica / NOVICE / Kar 13 zlatih in 5 diamantnih maturantov poklicne mature na GSŠRM

Kar 13 zlatih in 5 diamantnih maturantov poklicne mature na GSŠRM

Dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ki so opravljali poklicno maturo, so znova blesteli, saj se GSŠRM letos ponaša s kar trinajstimi zlatimi in petimi diamantnimi dijaki.

Letošnji dijaki poklicne mature Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra so se ponovno odlično odrezali, saj je 72 dijakov maturo uspešno opravilo, podrli pa so tudi rekord v številu zlatih maturantov, ki tokrat šteje kar 13 zlatih in 5 diamantnih maturantov.

Zjutraj, v petek 6. julija 2018, so dijaki programa ekonomski tehnik in predšolske vzgoje že nestrpno čakali, da se vrnejo v šolo ter izvejo rezultate poklicne mature. Spomladanski rok letošnje poklicne mature je opravljalo 73 dijakov. Imeli so 98,6% uspeh, saj le enemu dijaku ni uspelo.

Dijaki so letos tako rečeno »razturali«, saj je od vseh uspešnih maturantov kar 13 zlatih ter celo 5 diamantnih, kar pomeni, da so dosegli vseh 23 točk. Izjemno pa je tudi povprečno število točk, ki so jih dijaki dosegli, saj znaša skoraj 18.

 

Letošnji zlati maturanti so Ana Jermol, Tajda Klopčič in Hana Poiškruh iz programa ekonomski tehnik ter Nika Avbelj, Teja Breznik, Aljaž Černivec, Nika Jazbinšek in Lucija Šubert iz programa predšolska vzgoja. Vseh 23 točk pa so dosegle diamantne maturantke Nika Brlec, Kaja Jamšek, Neža Kržan, Larisa Premk in Anja Smrečnik.

Vsem dijakom in dijakinjam iskreno čestitamo za uspešno opravljeno mature iz za doseg izjemnih dosežkov v velikem številu. Zahvale pa gredo prav tako vsem profesorjem, ki so dijake uspešno pripravili ter jih podpirali ves čas.

Besedilo in fotografije: Ivana Pika Schlegl