Naslovnica / ŠPORT / Kar 9 ekip tekačev KGT Papež na zmagovalnih stopnicah

Kar 9 ekip tekačev KGT Papež na zmagovalnih stopnicah

Na državnem prvenstvu štafet v gorskih tekih v Socki kar 9 ekip tekačev KGT Papež na zmagovalnih stopnicah, 3 ekipe dosegle naziv državnega prvaka

V Socki je v nedeljo potekalo državno prvenstvo štafet v gorskih tekih. Tekači so v štafeti tekli na krožni progi 2,5km s 100m vzponov.

Med dečki je 2. mesto dosegla ekipa dečkov v postavi Miha Oražem, Nejc Uršič in Rok Sušnik , ki je dosegel najboljši rezultat kroga (10:02:42) v otroških kategorijah. Bron pa so pritekli Aleš Prelovšek, Grega Zagorc, Miha Podbregar. Peto mesto je pripadlo ekipi dečkov Kris Kukovič, Maj Križnar in Rok Podbregar.

Pri deklicah so naziv državnih prvakinj dosegle Hana Dobovšek, Tjaša Uršič in Viktorija Dolinšek, 3. mesto pa ekipa deklic v postavi Eva Šinkovec, Iza Škrtič, Lana Poličnik.

Mladinke Karmen in Suzana Orehek ter Manca Krt so bile državne prvakinje, mladinci Marino Mekiš, Matevž Škrtič in Urban Arbajtar pa tretji.

Med člani pa so slavili kot državni prvaki Sebastjan Zarnik (tudi rekorder proge), Gašper Bregar, Jošt Lapajne. Bron pa je pripadel ekipi v sestavi Ivan Urh, Bojan Kožuh in Metod Bregar.

Čestitamo!

 Mira Papež

ktg_socka21