Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kdo bo novi mestni kavarnar?

Kdo bo novi mestni kavarnar?

V mali sejni sobi Občine Kamnik se je danes dopoldne odvilo javno odpiranje ponudb za najem Kavarne Veronike, ki naj bi bila prenovljena predvidoma do konca meseca oktobra, če ne bo pritožb ali kakih drugih nepredvidenih zapletov, pa morebiti utegne kavarna odpreti svoja vrata že meseca novembra.

Odziv na objavljeni javni poziv za zbiranje ponudb za najem Kavarne Veronika je bil precejšen, saj si je prostore kavarne ogledalo kar precej interesentov, korajžo za oddajo pondbe, pa je zbralo pet ponudnikov.

Višine najemnin ponudnikov so se gibale od 500 do 1052 evrov, na izbiro ponudnika pa ne vliva zgolj višina najemnine, ampak tudi količina tedenskega programa v mestni kavarni, ponudniki pa so v svojih ponudbah ponujali od 1 do 5 ur programa tedensko.

Ponudbe za najem Kavarne Veronika so oddali:  GAU, zastopanje in svetovanje, d.o.o. iz Ljubljane (1052 € najemnine in 2 uri programa tedensko), Uroš Flis, s.p. iz Godiča (500 € najemnine in 1 uro programa tedensko), ČASPAL d.o.o. iz Kamnika (990 € najemnine in 5 ur kulturnega programa tedensko), ŠUFLE, gostinske storitve, d.o.o. iz Kamnika, (447,50 € najemnine in dve uri programa tedensko) ter GN7 d.o.o. (900 € najemnine in 4 ure tedenskega programa).

Na dokončno izbiro najemnika bo potrebno počakati do uradnega izračuna komisije, po prvih in povsem neuradnih izračunih, pa ima nekako največ možnosti za izbor podjetje Kamničana Boštjana ŠtuparjaČASPAL, gostinstvo in trgovina, d.o.o., ki je ponudilo 990 mesečne najemnine in 5 ur programa mesečno.