Naslovnica / ŠPORT / Keglanje: Odlični nastopi Petra Jantola na Svetovnem pokalu v Nemčiji

Keglanje: Odlični nastopi Petra Jantola na Svetovnem pokalu v Nemčiji

Pretekli konec tednu se je odprava slovenske kegljaške reprezentance odpravila na Svetovni pokal v nemškem mestecu Hirschau. V reprezentančni akciji je sodeloval tudi Kamničan Jantol Peter, ki je tekmoval v mladinski konkurenci (U-23) in dosegel odlično 7. mesto.

Peter Jantol_Svetovni pokalTekmovanje so za začetek zaznamovale kvalifikacije, ki jih običajno na tem tekmovanju ni. Tokrat so za ta zaplet poskrbeli Estonci, ki so prepozno prijavili ekipo, kar je pomenilo, da se bo moral nekdo pomeriti z Estoncem v kvalifikacijah. Žreb pred začetkom tekmovanja je odločil, da bo moral kvalifikacije odigrati Peter. Kvalifikacije je Peter odigral zelo suvereno in premagal Estonca s 3:1 v nizih in rezultatom 594:549. Sledila je nova tekma proti Romunu za uvrstitev med 8 najboljših na svetu. Tekma je bila zelo napeta in izenačena, Peter pa je s svojo mirnostjo in zbranostjo v ključnih trenutkih uspel zmagati s 3:1 v setih in rezultatom 612:590. Sledila je še zadnja tekma prvega tekmovalnega, ki bi v primeru zmage Petru prinesla polfinale in osvojeno medaljo na Svetovnem pokalu. Peter je v prvih dveh setih naredil ogromno dela za vstop v polfinale, saj je Srba Ernjesi-a vodil že z rezultatom 2:0. Odločilen je bil 3 set, ki je bil po prikazani igri eden najlepših in najbolj napetih v tem dvoboju, vendar pa je Petru zmanjkalo nekoliko športne sreče. V enem izmed odločilnih lučajev dvoboja je Peter nekoliko zgrešil postavljeno pozicijo kegljev in bil primoran porabiti še nekaj dodatnih metov, medtem pa je Srb pokazal svoje mojstrstvo in Petru pobegnil na neulovljivo razliko. V zadnjem setu se je Peter boril, a je bil Srb boljši in zmagal z rezultatom 628:590 in 2:2 v setih. Izkupiček dveh zmag in enega tesnega poraza, uvrstitev na 7. mesto v svetovni mladinski konkurenci in odlično kegljanje so fenomenalen rezultat.

Tokratna slovenska reprezentančna odprava je bila sicer zelo uspešna, saj smo dobili svetovno mladinsko podprvakinjo Uršo Mejač iz Kegljaškega kluba Ljubelj Tržič in še eno osvojeno 3. mesto v članski konkurenci, ki ga je osvojila Anja Kozmus iz Kegljaškega kluba Lanteks Celje. Slovenski kegljači so dosegli še 3 uvrstitve od 5. do 8. mesta in 2 uvrstitvi med 9. in 16. mestom.

Petru in vsem ostalim članom slovenske kegljaške reprezentance čestitamo za njihove uspehe na svetovnem pokalu.

Peter Jantol