Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Calcit nadaljuje zmagoviti niz

Kegljanje: Calcit nadaljuje zmagoviti niz

V 14. krogu sta tako prva moška kot prva ženska ekipa zmagali v gosteh, druga moška ekipa je zmagala doma, tretja moška ekipa pa je doživela prvi domači poraz. Druga ženska ekipa v tem krogu ni igrala.

Prva moška ekipa Calcit je odšla na gostovanje v Slovenske Konjice. Domačini so letos bolj pri dnu, a na domačem kegljišču so vedno nevaren nasprotnik. Tudi favoriziranih Kamničanov se niso ustrašili. Za Calcit sta prva stopila na steze Gašper Burkeljca in Kristjan Mijatović. Gašper je naletel na razpoloženega nasprotnika in je oba prva seta izgubil, Kristjan pa je proti legendi Kirbišu, ki je začel zelo slabo, oba dobil in celo napravil nedosegljivo razliko. V zadnjih dveh setih smo videli boljše nadaljevanje Gašperja (566), ki pa ni uspel nadoknaditi zaostanka. Kristjan (585) pa je brez težav ubranil prednost. Bilo je 1:1 in +12 kegljev za Calcit. V drugem bloku sta za Calcit nastopila Matej Turk in Peter Jantol. Matej (540) je začel zelo slabo, potem bolje nadaljeval, toda kaj več kot en set ni uspel osvojiti. Peter je začel bolj odločno, hitro strl odpor nasprotnika in se ustavil pri 584 podrtih kegljih. Pred odločilnim blokom je bilo tako še vedno tesno. 2:2 in le +8 kegljev za Calcit. Na koncu sta nastopila še Jure Starman in Marko Oman. Jure je začel dobro in po prvih dveh setih že napravil lepo razliko, medtem ko se je Marko namučil s svojim nasprotnikom. Potem pa šok za goste. Tretji set sta oba naša fanta izgubila in vodili smo le še za 6 kegljev. Negotovost k sreči ni dolgo trajala, saj sta oba zadnji set prepričljivo dobila in bilo je 6:2 za Calcit. Marko je podrl 556, Jure pa 586 kegljev.

Prva ženska ekipa Calcit je gostovala v Cerknici pri Brestu, neposrednem tekmecu za najvišja mesta. Derbi sta odprli Klara Koprivec in Tadeja Kokalj. Klara (579) je tokrat spet igrala odlično in se hrabro borila z mnogo bolj izkušeno tekmico. Pred zadnjim setom je vodila, na koncu pa se je morala zadovoljiti z delitvijo točke. Tudi Tadeja (553) je igrala dobro in prepričljivo premagala svojo nasprotnico. Torej, 1,5:0,5 za Calcit in lepih +52 kegljev. V drugem bloku sta nastopili naši najmlajši Tea Repnik in Tamara Pevec. Čeprav sta igrali zelo dobro, sta naleteli na odlično razpoloženi nasprotnici. Dobili sta sicer vsaka po dva seta, nista pa mogli nadoknaditi zaostanka v kegljih. Tea je podrla 552, Tamara pa 564 kegljev. Pred zadnjim blokom so domačinke tako vodile z 2,5:1,5, a z le štirimi keglji prednosti. Irena Koprivc in Noemi Živković nista vrgli puške v koruzo in sta odločno začele dvoboj. Take igre Kamničank že dolgo nismo videli, saj je v prvih dveh setih Noemi podrla 312 kegljev, Irena pa celo 323! Noemi je obdržala vrhunsko igro in se z gladko zmago ustavila pri kar 621 podrtih kegljih. Irena je v nadaljevanju nekoliko popustila, a vseeno podrla odličnih 594 kegljev in zanesljivo obdržala prednost. Končnih 5,5:2,5 za Calcit. Kamničanke so dosegle tudi odličen ekipni rezultat, 3463 podrtih kegljev.

Druga moška ekipa je doma gostila neposrednega tekmeca za vrh Slavija Štojs. Gostje ne pomnijo, kdaj so zadnjič zmagali v Kamniku in tudi tokrat jim ni uspelo. Za Calcit so začeli Matic Babnik, Gašper Pirman in Marjan Dolinšek. Začetek je bil precej nervozen, a potem je igra dobro stekla. Matic (545) in Gašper (518) sta dokaj gladko dobila svoja dvoboja, Marjan (529) pa v prvem setu preveč zaostal in ni uspel nadoknaditi razlike. Bilo je 2:1 za Calcit in +33 kegljev. V drugi del so krenili Andraž Babnik, Štefan Flerin in Mirjan Mlinarič. Andraž (538) in Štefan (550) sta že v prvih dveh setih napravila lepo razliko, Mirjan pa je začel slabo in ni mogel upati na zmago. Kazalo je na 6:2, saj so imeli prednost 69 kegljev. Žal pa sta Andraž in Štefan v zadnjih dveh setih močno popustila, Mirjan pa se je zelo popravil. Tako gostom razen občutnega zmanjšanja razlike v kegljih, kaj več ni uspelo.

Tretja moška ekipa Calcit je tudi igrala doma. Gostila je prvega na lestvici, ekipo Proteus. Klemen Končnik, Rok Jantol in Branko Progar so začeli dvoboj. Klemen (518) ni imel realnih možnosti za osvojitev točke, medtem ko sta Rok (550) in Branko (548) uspela zmagati. Rok je bil bolj prepričljiv, Branko pa je šele v zadnjem setu strl odpor nasprotnika. Calcit je vodil z 2:1 a le z enim kegljem prednosti. V odločilni spopad so krenili Miha Uršič (550), Jakob Jančar (561) in Franci Grubar. Vsi trije so se hrabro borili, a jim je v zadnjem setu zmanjkalo nekaj sreče in so kljub zelo dobremu ekipnemu rezultatu nesrečno izgubili s 3:5.

Druga ženska ekipa v tem vikendu ni nastopila.

V naslednjem tednu ne bo tekem v državnih ligah. Potekalo bo prvenstvo posameznikov v OTKS, ki so obenem kvalifikacije za državno prvenstvo.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin