Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Dečki in deklice – 2. turnir za leto 2021

Kegljanje: Dečki in deklice – 2. turnir za leto 2021

Včeraj je bil v Cerknici drugi turnir za državno prvenstvo za mlajše kategorije. Predvidenih je pet turnirjev, za uvrstitev štejejo štirje najboljši rezultati.

Za Kegljaški klub Calcit Kamnik letos nastopajo Domen Bodlaj in Aljaž Vehovec pri dečkih, ter Manca Progar in Kristina Mihelčič. Žal tokrat nista mogli nastopiti Manca Progar zaradi poškodbe, Kristina pa je prejela obvestilo o karanteni s strani šole zaradi okužbe v njenem razredu. Tako je njihov trener Franci Spruk odpotoval na turnir v okrnjeni zasedbi. Oba fanta sta se hrabro borila in v svojih kategorijah trenutno zasedata mesti v sredini lestvice. Pri tem moramo omeniti, da na teh turnirjih rezultat ni najbolj pomemben.

Pomembno je, da mladi kegljači spoznajo še druga kegljišča, ter da začutijo tekmovalno vzdušje. Pričakujemo, da se bo v kratkem tej četverici pridružilo še več mladih, saj je zanimanja precej. Franci Spruk in ostali v klubu se močno trudimo, da nadoknadimo, kar je bilo izgubljenega v zadnjih letih, ko za delo z mladimi ni bilo narejenega praktično nič.

Včeraj je bilo državno prvenstvo za tandem dvojice U-18. Tako v moški kot ženski konkurenci Kamnik ni imel nobenega predstavnika. Enako je v kategoriji U-14, kmalu pa bo tako še pri U-23. Za klub, ki ima edini pet ekip v državnih ligah in ima v Sloveniji najboljšo infrastrukturo in pogoje za vadbo, je to zelo slabo.

Zato ponovno vabimo vse otroke od 8. leta naprej, predvsem pa njihove starše, naj pridejo na kegljišče, da otroci spoznajo ta lep in zahteven šport, ter pogoje, v katerih delujemo. Morda bodo dobili veselje do tega športa, postali naši člani in šli po stopinjah Mateja Turka, Petra Jantola, Gašperja Burkeljce, Tee Repnik, Tamare Pevec in ostalih, ki so že v rosnih letih osvajali odličja na državnih tekmovanjih, danes pa nastopajo v 1. državni ligi in so standardni člani prve ekipe.

Za vse informacije pokličite: Branko Mihajlov 031 343 088 ali Franci Spruk 041 534 028

Štefan Flerin