Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje – drugi krog v državnih ligah

Kegljanje – drugi krog v državnih ligah

V petek in soboto je bil odigran drugi krog v državnih kegljaških ligah. Prva moška ekipa je gostovala pri aktualnih državnih prvakih v Mariboru, druga in tretja moška ekipa pa sta igrali doma z drugo ekipo TRIGLAV, oziroma drugo ekipo LJUBELJ. Prva ženska ekipa je bila prosta, saj je ADRIA, njen nasprotnik v tem krogu, izstopila iz lige.

Prva ekipa CALCIT je odšla v Maribor s tihim upanjem na presenečenje. Pa čeprav ima Konstruktor v ekipi kar tri reprezentante, kamniški strateg Franci Spruk pa ni mogel računati na še ne povsem zdravega Jureta Starmana. V prvem bloku so odločno napadli: Matej Turk, Franci Grubar in Igor Zamljen. Z odlično igro so nekoliko zmedli domačine in povedli v setih z 2:1. Tudi v drugem setu je do čiščenja kazalo dobro, potem pa so domačini dodali plin, dobili drugi set in tudi ostala dva. Tako je bilo po prvem bloku 3:0 za Konstruktor in praktično nedosegljiva razlika v kegljih (- 168). Najboljši od naših je bil Franci Grubar s 561 podrtimi keglji.

Toda igralci Calcita se niso predali. V drugem bloku so nastopili: Kristjan Mijatović, Marko Oman in Peter Jantol. Za domače pa reprezentanta Lepej in Blaž, ter Luka Sajko. Prvi set je zopet pripadel Calcitu. Marko in Peter sta osvojila celo točko, Kristjan pa proti Lepeju pol točke. Upanje na remi je še tlelo do konca drugega seta, ko je Blaž proti Marku dobil točko in napravil občutno razliko v kegljih. Namesto Marka je nato vstopil Gašper Burkeljca, ki pa razpoloženega Blaža ni mogel več ustaviti. Kristjan (587) in Peter (594) pa sta uspela zadržati prednost in osvojila edini točki za CALCIT. 6:2 za Konstruktor.

Kljub porazu  Kamničani niso razočarali. Veseli spoznanje, da je ekipa zelo dobro pripravljena in ima trener in vodja ekipe Franci Spruk na voljo devet igralcev, na katere lahko računa v boju za vrh.

Druga moška ekipa je gostila drugo ekipo TRIGLAV iz Kranja in zmagala s 6:2. V prvem bloku so nastopili: Miha Uršič, Andraž Babnik in Rudi Vidic. Že po dveh setih je bilo jasno, da bo imel težko delo le Miha, ki je imel za nasprotnika Darka Šterbenka, ki je do lani igral za prvo ekipo Triglav. Pri mladem Mihi se je poznala tudi utrujenost, saj je igral že v petek. Na koncu je Miha kljub lepemu rezultatu (553 podrtih kegljev) izgubil za 11 kegljev. Toda ostala dva, Andraž (542) in zimzeleni Rudi (557) sta prepričljivo dobila in prvi del tekme je dobil CALCIT z 2:1 in razliko v kegljih +68.

V drugem bloku so za CALCIT nastopili: Matic Babnik, Štefan Flerin in Brane Potočnik. Vsi trije so prvi set odigrali odlično in povečali prednost na + 102 keglja. Žal se je Maticu potem ustavilo in je izgubil. Sta pa Brane (555) in Štefan z najboljšim rezultatom tekme (583) gladko dobiila in domači so lahko slavili prvo zmago v novi sezoni, tudi z lepim ekipnim rezultatom: 3317 podrtih kegljev.

Tudi tretja moška ekipa je igrala doma in to že v petek proti zelo dobri ekipi LJUBELJ 2. V prvem bloku so nastopili: Marjan Dolinšek, Gašper Pirman in Franci Poljanšek. Odlično igro je prikazal Marjan Dolinšek proti Radu Rebolju, ki je še lani igral v 1.B ligi. Tokrat pa se (tudi zaradi poškodbe roke) na kamniškem kegljišču ni znašel in Marjan je gladko dobil ta dvoboj in tudi postavil najboljši rezultat tekme: 583 podrtih kegljev. Gašper (542) in Franci (528) sta se precej bolj namučila. Sta pa odbila vse napade in oba zmagala. CALCIT je tako povedel s 3:0 in + 100 kegljev.

V drugem bloku so nastopili: Miha Uršič, Gregor Poljanšek in Andrej Rutar. Miha je začel zadržano, drugi set nato odigral odlično (160 podrtih kegljev), potem pa žal popustil in nesrečno izgubil. Gregorju igra ni najbolje stekla. Kljub temu je dobil prva dva seta, saj nasprotna naveza Čerin/Radič ni bila dorasla. Gregorja je potem zamenjal Rok Jantol, ki je navdušil, saj je v dveh setih dosegel prvoligaških 300 kegljev in razblinil vse dvome o zmagovalcu tekme. Andrej v petek ni imel svojega dne in je moral priznati premoč odlično razpoloženemu Luki Potočniku, ki je bil s 571 podrtimi keglji najboljši pri gostih.

Kot že omenjeno v uvodu, je bila prva ženska ekipa prosta. Druga ženska ekipa pa prične s tekmovanjem 12.10.2019

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Ogled tekem v živo na youtube kanalu:   KKCALCIT Kamnik-

tefan Flerin,
KK Calcit Kamnik