Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Iris Zoran in Žiga Požar sta svetovna prvaka!

Kegljanje: Iris Zoran in Žiga Požar sta svetovna prvaka!

Danes smo spremljali dvoboje fantov in deklet v disciplinah SPRINT (dopoldan) in TANDEM MIX (popoldan v Kranju). Pri fantih so nas v SPRINTU zastopali Anej Kranjc, Nejc Požun in Gašper Kragelj. Pri dekletih pa Ana Oder,  Amanda Zalar in Špela Kunčič.  V TANDEM MIX pa Žiga Požar/Iris Zoran, ter Denis Pašić/Tina Mržljak.

Disciplina SPRINT je najkrajša, saj se igra le dva seta po 20 lučajev mešano. V primeru neodločenega izida v setih vsak tekmovalec/ka odigra še tri lučaje na polno in boljši je zmagovalec. Č

Žal današnje dopoldne ni bilo naklonjen našim mladim kegljačem. V Kamniku so vse tri punce izpadle v prvem krogu. Amanda je izgubila z 0:2, Ana pa je bila ob 1:1 v »sudden victory) prekratka za en kegelj.  Špela je igrala zelo dobro (97 + 101), a je žal naletela na kasnejšo zmagovalko iz Slovaške in prav tako izpadla.

V Kranju smo videli podoben razplet. Anej je izgobil z 0:2, prav tako tudi Gašper, ki je imel za nasprotnika kasnejšega finalista. Le Nejcu se je po »podaljšku« uspelo uvrstiti v drugi krog, kjer pa je prav tako v živčnem podaljšku izgubil za en kegelj (1:1 in 15:16).

Če smo dopoldne sklonjenih glav zapuščali kegljišče, pa smo popoldne v Kranju dočakali novo medaljo – in to kar zlato! V disciplini TANDEM MIX (mešani pari igrajo dva seta po 30 lučajev mešano) sta Iris Zoran in Žiga Požar vzdržala vse pritiske tekmecev. V polfinalu sta po dodatnih metih premagala Avstrijski, nato pa v finalu prav tako po dodatnih metih še favorizirani par iz Hrvaške. Tina Mržljak in Denis Pašič sta po dodatnih metih izpadla v četrtfinalu.

Vse dosedanje rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, kjer najdete tudi neposredne povezave na video prenose in uradno spletno stran WNBA – NBC.

Jutri se bo Svetovno prvenstvo končalo. Najboljših 24 deklet in fantov iz ekipnega dela se bo borilo za prva mesta posamezno in v kombinaciji. Pričelo se bo ob 8:30.

Spremljajmo napete borbe na YOUTUBE in držimo pesti za naše!

Štefan Flerin